Kultura
LUTKARSKI IGROKAZ MIRE GAVRANA

Jakov Gavran režira “Doktora od životinjica”
Objavljeno 23. siječnja, 2018.

Nakon 15 godina uspješnog djelovanja i igranja svojih predstava za odrasle u Zagrebu, te diljem Hrvatske i Europe, Teatar Gavran pokrenuo je i svoju dječju scenu.

Prva predstava bit će lutkarski igrokaz “Doktor od životinjica”, čiji je autor Miro Gavran, najizvođeniji hrvatski kazališni pisac u zemlji i inozemstvu, poznati lektirni pisac za mlade, te hrvatski kandidat za Nagradu Andersen za 2016., najznačajniju svjetsku nagradu za dječju književnost.

Premijerno će 26. siječnja biti izveden u Centru za kulturu i informacije Maksimir. Redatelj i kreator lutaka je Jakov Gavran, magistar glume i lutkarstva, dok će uz njega lutke animirati i diplomirani glumci lutkari Luka Bjelica i Borna Galinović. Dramaturg je Hrvoje Seršić, doktor lutkarstva i docent na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Glazbu i stihove je napisala Hana Huljić, magistra glazbene teorije i kompozicije. Oblikovatelj svjetla je Mario Vnučec, a tona Neven Zebić.

Priča ovoga igrokaza je jednostavna, nježna i zabavna, te primjerena djeci od tri do osam godina. U ordinaciji šarmantnog i šašavog veterinara na pregled dolaze mladi pas i mladi mačak zbog zdravstvenih problema i problema u uzajamnoj komunikaciji. Veterinar i njegov medicinski brat (papiga), pomoći će psu i mačku da savladaju svoje strahove od dolaska u ordinaciju, te će ih pri tome naučiti kako riješiti uzajamne sukobe i zadobiti istinsko prijateljstvo...

U interaktivnoj i blago edukativnoj igri mali gledatelji i sami će naučiti ponešto o ponašanju u ordinaciji i savladavanju nepotrebnih strahova te ispravnom odnosu prema prijateljima. N.Vek.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike