Sport
VINKOVČANI U MEDULINU

Cibalia u potrazi za
kvalitetnom špicom
Objavljeno 22. siječnja, 2018.

Nakon dva tjedna rada u Vinkovcima, nogometaši Cibalije otputovali su na desetodnevne pripreme u Medulin. Zbog povoljnih vremenskih prilika “cibalijaši” su kraj Bosuta imali dosta dobre uvjete za rad, tako da je trener Mladen Bartolović itekako zadovoljan prvom fazom priprema za nastavak prvoligaške sezone.

- Što se tiče rada igrača, tu nemam nikakve zamjerke, svi su odradili ono što se od njih tražilo, a i vrijeme nas je poslužilo, pogotovo kada se sjetimo nekih prošlih godina i snijega te smrznutih terena u ovom razdoblju. Bilo je malo kiše, ali se moglo bez problema raditi. Jako sam zadovoljan ovim uvodnim dijelom, nadam se da ćemo u tom ritmu nastaviti i u Medulinu.

U Istru je stručni stožer na čelu s prvim strategom Bartolovićem poveo 26 igrača, neki su pak ostali u Vinkovcima. No, to ne znači da Bartolović više ne računa na njih.

- Poveli smo sve koji su spremni za rad pod punim opterećenjem, nisu s nama Šimičić, Ivkić, Crnčević i Vojković, koji se još oporavljaju od ozljeda, a njih očekujem da nam se priključe kada se vratimo iz Medulina. U Medulinu ćemo osim na fizičkoj pripremi raditi i na uigravanju momčadi, a odigrat ćemo sigurno četiri utakmice dok je još jedna u fazi dogovaranja, tako da će biti dovoljno utakmica da se svi pokažu i dokažu.

Odlazak nekoliko igrača iz Cibalije u zimskoj pauzi mogao bi poremetiti stanje u momčadi, pogotovo što se radi o onima koji su u jesenskom dijelu prvenstva bili u početnom sastavu. Ponajprije, otišao je važan Cibalijin čovjek iz vrha Štrkalj, a priča se i o prodaji Pervana. Ako bi i on otišao, Cibalia bi bila itekako oslabljena.

- Odlazak nekolicine igrača, a ako ode i Pervan, golem je gubitak. Ipak, očekujem u Medulinu da će se neki od igrača koji su došli nametnuti svojom kvalitetom, jer su odlično radili tijekom priprema u Vinkovcima i dobro su se uklopili. U Medulinu ćemo imati i nekoliko igrača na probi, pa možda na povratku u Vinkovce budemo još brojniji. Iskreno, želja mi je da dođe još jedna kvalitetna špica i možda još jedan dobar igrač u veznoj liniji - zaključio je trener vinkovačkog nogometnog prvoligaša Mladen Bartolović. A. Grgić

Arena Cup

Cibalia će u Medulinu nastupiti na 4. Arena Cupu na kojem će odigrati ukupno četiri utakmice, tri u skupini te jednu za plasman. U skupini s Vinkovčanima su zagrebačka Lokomotiva, HŠK Zrinjski (Mostar) i Ankaran (Hrvatini). “Cibalijaši” s Lokomotivom igraju 22. siječnja, sa Zrinjskim se sastaju 25. siječnja, a tri dana poslije s Ankaranom.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike