Sport
ŠTO JOŠ NEDOSTAJE?

Hrvatska se ne može pouzdati u “domaćinsko suđenje“
Objavljeno 22. siječnja, 2018.

Htjeli su me “koknuti“, slikovito se izrazio Lino Červar nakon utakmice s Bjelorusijom nezadovoljan jednom sudačkom odlukom. Kada je objavljen sudački par za utakmicu Hrvatska – Norveška, mnogi su zaključili kako su Din i Dinu “delegirani po zadatku“. Ali, čijem zadatku? Izbaciti dva igrača u situaciji kada susret još nije odlučen ipak je previše. Vorijevo isključenje nad Sagosenom je sasvim opravdano, i tu nema priče. Ali, nismo sigurni koliki je bio intenzitet Stepančićeva prigovora s klupe. A bili su to trenuci kada se rezultat lomio i što bi bilo da Štrlek nije presjekao loptu? Červar zasad vrlo malo priča o sucima i nije baš da nije sklon pritiskati suce. Zasad se nekako homogenizira sukobima s “bivšima“. Čak mu je i dobro došlo u tom pogledu omalovažavanje makedonskog vratara Borka Ristovskog, koji je za Červara ustvrdio “kako je njegovo vrijeme prošlo“.

- Nisam zaslužio da me se vrijeđa u mojoj zemlji - rekao je Červar nakon susreta s Norveškom.

Ako Lino ne čita komentare na društvenim mrežama, a nadamo se kako nije toliki mazohist, onda jedino kome je mogao to poručiti nakon susreta s Norveškom bio je njegov bivši učenik s kojim očito ima neraščišćene odnose iz Linine makedonske epizode.

Kada je itekako znao prozvati suce. Červar zasad to ne čini. Šute i ljudi iz Saveza. Za razliku od, primjerice, Veselina Vujovića, koji je institucionalizirao svoje patnje. Premda nije u pravu, okrenuo je priču na svoj mlin, pa danas cijela rukometna Europa tvrdi kako su litavski suci onako presudili u posljednjim sekundama jer je EHF ipak skloniji velikoj Njemačkoj, a ne maloj Sloveniji. Gledajući dosadašnji EP, za Hrvatsku se čini kako neće moći računati na sudačku pomoć ili blagi 'poguranac'. Posebno ne sada kada su pogledi cijele Europe upereni u završnicu i kada će se svaka sudačka pogreška posebno analizirati i pamtiti. Sjetimo se samo Katara 2015. ili ranije Njemačke 2007. Ili Srbije 2012.! Sve te reprezentacije, zanimljivo, bljesnule su kod kuće, a onda potom nisu bile ni blizu postolju. Takvu pomoć Hrvatska nije primjerice imala na SP-u 2009. I ne trebaju pomagati. Samo neka ne odmažu kao ona dvojica Danaca Olsen i Pedersen u finalu protiv Francuske 2009. godine. K. Lacković

Možda ste propustili...

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana