Sport
SUPERLIGA ODBOJKAŠA

“Mursaši” uspješno počeli misiju
Objavljeno 22. siječnja, 2018.

Nije stanka u Superligi ostavila traga na odbojkašima s Drave. Nakon mjesec dana mirovanja Mursa-Osijek krenula je uspješno u misiju koja za cilj ima osvajanje četvrtog mjesta. Tri planirana boda sjela su na konto bez najmanjih problema.

Kitro Varaždin, koje vodi bivši trener “mursaša” Tomo Paun, nisu naudili ambicijama domaćina koji su u toj ulozi ipak bili i za njih novom okruženju. Umjesto Gradskog vrta, momčad Davora Meringera ugostila je Varaždince u SD Jug, ali gdjegod da su igrali, epilog bi vrlo vjerojatno bio identičan.

- Uvijek se malo pribojavaš prve utakmice nakon stanke. Nismo u međuvremenu igrali ni prijateljske utakmice, ispalo se malo iz natjecateljskog ritma, a mi smo držali dosta dobar pred kraj prošle godine. Imali smo i zdravstvenih problema, Orošlić nije ulazio u igru zbog ozljede skočnog zgloba. Donedavno virozni Stanković zaigrao je pak u postavi, gdje je sa svojim suigračima odradio dobar posao - zadovoljno je nakon pobjede zborio trener Meringer, koji i da je htio, ne bi našao zamjerke na ono što su prezentirali njegovi igrači. Gosti zaista ni jednog trenutka nisu bili ozbiljan prijetnja, Osječani su sve imali pod kontrolom svih 70-ak minuta trajanja ovog izvjesnog susreta. A ne treba zaboraviti da je onaj prvi u Varaždinu Mursa-Osijek izgubila u pet setova.

- To su dvije potpuno različite utakmice. Tamo nam je malo toga polazilo za rukom, blok je primjerice bio neprimjetan, a sada je bio prva crta obrane. Sve linije su funkcionirale, tako da i neke neolakatne okolnosti nisu imale utjecaj. Prije nastavka sezone u dvorani smo odradili samo jedan trening, zato nisam znao kako će momčad reagirati u novom okruženju. No, nije bilo razloga za strah, bili smo ozbiljni i disciplinirani od prvog do posljednjeg poena, a trebamo takvi biti i dalje - kaže trener Mursa-Osijeka, koja je ovom pobjedom skočila na željeno četvrto mjesto. Ključno za ostanak na njemu bit će vjerojatno sljedeća utakmica protiv direktnog suparnika u Sisku. Ako se tamo pobijedi, mjesto među vodećim kvartetom bit će nadohvat ruke.

Nino BENČINA
MURSA-OSIJEK                  3
KITRO VARAŽDIN              0

OSIJEK - SD Jug. Gledatelja: 50. Suci: Horvat i Zamaklar (oba Belišće).

MURSA-OSIJEK: Vojak, Brandić, Ilić, Jakovac, K. Šućur, Oršolić, Stanković, J. Šućur, Mijić, Matoković, Odobašić, Kraljević.

KITRO VARAŽDIN: Somođi, Orešković, Stanić, Juren, Trupković, Kurtović, Silić, Čilaš, Nevžala, Jošić, Miklošić, Mrakužić.

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:14, 25:14, 25:21

Rezultati 12. kola

Rijeka - Mladost (Z) 1:3 (18:25, 25:20, 19:25, 16:25), Medicinar - Mladost RK 1:3 (20:25, 18:25, 25:23, 12:25), Centrometal - Sisak 1:3 (25:21, 21:25, 23:25, 18:25)

Možda ste propustili...

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike