Sport
AUSTRALIAN OPEN

Karlović izgubio u maratonu, Čilić sigurno u osminu finala
Objavljeno 19. siječnja, 2018.

Osipa se hrvatska kolonija u Melbourne Parku. Svoj nastup na prvom ovogodišnjem Grand Slamu završio je i veteran Ivo Karlović, dok je najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić sigurnim korakom otišao u 4. kolo.

Ivo Karlović nije mogao dalje od 3. kola Australian Opena, ali “pao” je časno i ponosno. Iako u poodmaklim teniskim godinama, Dr. Ivo odigrao je još jedan nevjerojatan meč, maraton u kojem na kraju nije mogao uzdignutih ruku kroz cilj. S 39 na leđima je nastariji igrač u posljednjih 40 godina koji je stigao do trećeg kola australskog Grand Slama; da je bilo samo malo više sreće, mogao je i dalje. No, Talijan Andreas Seppi za nijansu je bio bolji i slavio sa 6:3, 7:6 (4), 6:7 (3), 6:7 (5), 9:7.

Talijan je poveo 2:0 u setovima i činilo se kako će taj meč brzo završiti. No, Ivo je našao snage i kreirao preokret te nakon dva tie-breaka izborio peti set. U lavovskoj borbi dugo ni jedan nije popuštao, ali kako je set odmicao, Ivo je ostajao bez snage. Spasio je prvu meč-loptu kod 5:4, da bi kod 8:7 Seppi došao do 15:40, prvu meč-loptu nije iskoristio, ali drugu jest i prošao je u četvrto kolo. Ivo je ispalio 52 asa, spasio je sedam od devet break lopti, osvojio 172, a Seppi 185 od ukupno 357 poena koliko je odigrano u tom maratonu. Ivo je izgubio, ali može biti ponosan na ono što je pokazao u Australiji.

Marin Čilić, pak, sigurno korača Melbourne Parkom. U 3. kolu je sa 7:6 (4), 6:3, 7:6 (4) poslije dva i pol sata igre pobijedio Amerikanca Ryana Harrisona, 45. tenisača s ATP ljestvice i otišao u osminu finala. Čilić zna kako s Harrisonom, bio je ovo njihov četvrti meč i četvrta pobjeda hrvatskog Davis Cup reprezentativca. Marin nije dobro otvorio 2018., nakon neočekivanih poraza od Gillesa Simona u Puneu te Matthewa Ebdena u Kooyongu, u Melbourneu igra vrlo dobro. Odradio je tri kola i njegova izdanja su sasvim u redu. Protiv Harrisona nije bilo puno problema, prvi i treći set se rješavao u tie-breaku, ali Marin je cijelo vrijeme izgledao vrlo sigurno i samopouzdano. Osmina finala nosi obračun protiv Španjolca Pabla Carrena Buste, 10. igrača s ATP ljestvice, s kojim je do sada igrao jednom u Baselu 2016. godine i tada ga je lako pobijedio. I. Liović

I Petra u 4. kolu

Petra Martić iskoristila je dobar ždrijeb i otišla u osminu finala Australian Opena. Hrvatska tenisačica je u 3. kolu sa 6:3, 3:6, 7:5 eliminirala Tajlanđanku Luksiku Kumkhum poslije dva sata i 13 minuta igre. Za Martić je ovo najbolji rezultat na Australian Openu gdje je prije stizala najdalje do drugog kola. Nakon Kumkhum, Petru očekuje dvoboj s Belgijkom Elise Mertens, 35. igračicom s WTA ljestvice.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini