Sport
“BROKERI” KOD PRVAKA

U Draženov dom bez ikakvih iluzija
Objavljeno 20. siječnja, 2018.

Nećemo ovaj vikend gledati najbolju hrvatsku košarkašku momčad u Gradskom vrtu. Prema rasporedu, dvoboj 13. kola između Vrijednosnica Osijek i Cedevite trebao se igrati u Gradskom vrtu. No zbog pripreme dvorane za Davis Cup došlo je do promjene domaćinstva, pa će tako “brokeri” u nedjelju gostovati u KC-u Dražen Petrović (18 sati). Tamo neće biti u najjačem sastavu, ali i s najboljim snagama ne bi bilo realno očekivati da se prekine niz Zagrepčana, koji su svih dosadašnjih 11 utakmica u HT Premijer ligi riješili u svoju korist. Trener Vladimir Krstić ne može računati na ozlijeđene Aljošu Šarca i Domagoja Vrkića, dok Mate Mandić i posljednja pridošlica Nick Tomsick pravo nastupa imaju tek za tjedan dana.

- Kompletirali smo momčad za nastavak sezone, ali još je pitanje kada ćemo napokon i zaigrati u najjačem sastavu. U nedjelju ne mogu računati na tri igrača iz bekovske linije, morat ćemo se krpati na poziciji “jedinice”. Možda ni domaćin neće igrati s najjačim snagama, jer njih čeka dan ranije obveza iz ABA lige, ali jasno da prvak ima širok kadar, kojem ćemo mi pokušati parirati najbolje što možemo u trenutnim okolnostima - kaže Krstić, koji će bodove i pobjedu tražiti nakon povratka iz metropole.

- Igranje kod prvaka i neporaženog lidera, vjerujem, iz momčadi će izvući najbolje. Nemamo iluzija, ali to ne znači da ćemo utakmicu samo odraditi reda radi. Ovo je priprema za ono što slijedi, jer već u sljedećem kolu dočekujemo Zagreb, a za razliku od ove nedjeljne, to je utakmica koju moramo dobiti - smatra trener “brokera” koji je zadovoljan i kako se igračka konstrukcija zatvorila u posljednja tri tjedna.

- Dosta je promjena u svlačionici, najvažnije je da smo doveli igrače koji su u trenažnom procesu i dobrom fizičkom stanju. Tako se Finac Lidbom već udomaćio, a Mandić te Tomsick bi do debija također trebali pohvatati konce i pridonijeti rezultatskom pomaku, kao i onom na ljestvici - smatra Krstić.

Prvu utakmicu 13. kola odigrali su Cibona - Škrljevo (90:83), jučer su se sastali Hermes Analitica - Zabok, a ostali parovi su: Split - Ribola Kaštela, Šibenik - Zagreb, Zadar - Alkar. Slobodne su Jazine Arbanasi.

Nino BENČINA
Parovi Prve lige

Košarkaši Borova u 10. kolu Prve lige dočekuju Podravac (Virje). Susret je na programu u 17 sati u SD Borovo, a ostali parovi su: Gorica - Istrauni, Bosco - Kvarner 2010, Universitas - Rudeš, Šanac Karlovac - Agrodalm i Grafičar - Pula 1981.

Možda ste propustili...

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

STUDENTSKO TAEKWONDO PRVENSTVO HRVATSKE

Dva srebra stigla na istok Hrvatske

OTVORENO PRVENSTO HRVATSKE ZA PARAATLETIČARE

Županović bio drugi, ali nije posve zadovoljan

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini