Sport
ODBOJKAŠKA SUPERLIGA

“Mursaši” spremni vratiti dug
Objavljeno 20. siječnja, 2018.

Nakon stanke najbolji odbojkaški klubovi 13. kolom nastavljaju borbu za superligaške bodove. Do kraja osnovnog dijela ostalo je odraditi još tri runde, a bodovni saldo pokušat će podebljati i slavonski tercet klubova u najjačoj konkurenciji.

Prva tri boda kao imperativ žele osvojiti odbojkaši Murse-Osijek. Momčad Davora Meringera u krugu je onih koje se bore za četvrto mjesto. “Mursaši” imaju povoljan raspored, ali najvažnije je kakvi će biti na parketu. Osječani su u međuvremenu zbog “više sile” promijenili svoj standardni domaći, pa će tako protiv Kitro Varaždina igrati u SD Jug (subota, 19).

- Ostali su nam Varaždinci dužnici iz prvog dijela prvenstva, jer tamo smo osvojili samo bod. Sada moramo uzeti puni plijen, jer samo tako ostajemo u igri za “četvorku”. Nismo igrali mjesec dana, ali nastavak prvenstva dočekujemo spremni - kaže trener Meringer.

Ostali parovi 12. kola su: Rijeka - Mladost (Zagreb), Medicinar (Zagreb) - Mladost Ribola Kaštela i Centrometal (Črečan) - Sisak.

Šanse, one teoretske i ne velike u borbi za četvrto mjesto imaju i odbojkašice Osijeka. No, razlika je prevelika (sedam bodova), ali to ne znači da sastav Branislava Franića ne treba marljivo sakupljati bodove za kasniju, drugu jakosnu skupinu. Tamo bi trebali igrati i protiv svog nedjeljnog (18) domaćina Poreča, stoga bi se bilo dobro iz Istre vratiti s dva ili tri osvojena seta. Svoju prvu pobjedu i dalje čeka Nova Gradiška, koja u subotu (18) gostuje kod Rijeke CO. Još se sastaju Mladost (Zagreb) - Marina Kaštela i Kaštela Cemex - Olimpik (Zagreb).

Dvojac iz Prve lige godinu otvara na domaćem parketu. Drugoplasirana Enna Vukovar dočekuje Zadar (19), a u isto vrijeme Đakovo je domaćin Drenovi (Rijeka). Preostali parovi su Brda (Split) - Rockwool (Rovinj) i Azena Velika Gorica - Kostrena. N. Benčina

Možda ste propustili...

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

BEZ SENZACIJE U VINKOVCIMA

Ovo na kraju i nije loš rezultat

Najčitanije iz rubrike