Osijek
VOLONTERSKI KLUB MEDICINSKE ŠKOLE

Petar Pan pretvara u stvarnost želje Osječana
Objavljeno 19. siječnja, 2018.

Volonterski klub Medicinske škole Osijek “Nadica” za volontersku akciju Da sam ja Petar Pan osvojio je priznanje Zaklade za najbolji inovativni model razvoja volonterstva u školi i/ili lokalnoj zajednici u Republici Hrvatskoj u 2017. godini. Osim toga, za provedbu volonterske akcije Klub je osvojio i nagradu Otisak srca te novčana sredstva za realizaciju volonterske akcije. Za tu nagradu zaslužni su vrijedni učenici Medicinske škole, članovi kluba “Nadica” i njihova profesorica Mirta Faktor, voditeljica volonterskog kluba.

- Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva 2017. godine raspisala je natječaj za prijavu volonterskih inicijativa djece i inovativnih modela razvoja volonterstva i društvenog angažmana mladih i nagradila najkvalitetnije prijave nagradom, koja od 2012. godine ima naziv Otisak srca. Sretni smo što je upravo naša volonterska akcija Da sam ja Petar Pan proglašena najboljim inovativnim modelom - kaže prof. Faktor.

A na pitanje zašto baš Petar Pan, odgovara: “Vjerujemo da su svi čuli za dječaka Petra Pana i Nigdjezemsku. Bajkoviti likovi i svijet mašte vraćaju nas u dane djetinjstva. Vjerujemo da snovi mogu postati stvarnost.”

Novčana će sredstva Klub uložiti u ispunjavanje želja građana Osijeka. Jer, cilj je ove volonterske akcije potaknuti djecu i mlade na dobrovoljan, volonterski angažman u lokalnoj zajednici razvojem aktivizma, empatije, solidarnosti i socijalnih vještina kojima će znati prepoznati i riješiti (ili sudjelovati u rješavanju) probleme u lokalnoj zajednici u kojoj žive. Stoga pozivaju čitatelje Glasa Slavonije da im pomognu.

- Ako poznajete neku osobu, možda je to netko od vaših bližnjih, primjerice roditelji, braća, sestre, djedovi, bake, rođaci, školski prijatelji, susjedi, djelatnici na poslu, poslovni suradnici, koja ima neispunjenu želju, napišite ime i prezime, adresu i kontakt-broj te osobe, opišite njezinu/njegovu želju i na kraju napišite svoje ime i prezime, adresu ili kontakt-broj na koji vas možemo nazvati. Želje možete poslati na e-mail: volonterskiklubmso@gmail.com do 10. veljače 2018. godine - poručuje prof. Faktor. V. Latinović

Želje možete poslati na e-mail: volonterskiklubmso @gmail.com do 10. veljače ove godine

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike