Osijek
UREĐENJE GRADSKE ČETVRTI TVRĐA

Ivanin trg gradit će se na Vij. I. Meštrovića ove godine
Objavljeno 20. siječnja, 2018.
Riječ je o investiciji vrijednoj između 800.000 i milijun kuna

Vezani članci

IVANA VUJIĆ PRVA JE CIVILNA ŽRTVA DOMOVINSKOG RATA U OSIJEKU

Ivan Vujić: Bilo bi mi drago da se moje dijete ne zaboravi

Vijenac Ivana Meštrovića promijenit će izgled svog središta, na lokaciji kod tzv. Šopinga. Na tom je mjestu, naime, u planu gradnja trga, a inicijativa je krenula od Vijeća Gradske četvrti Tvrđa, koja na Vijencu Ivana Meštrovića ima svoje sjedište.

O toj se inicijativi moglo ponešto čuti i na prvoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća Osijeka, a prošle je godine, u vrijeme kada je ta gradska četvrt svečano obilježavala svoj dan, i Glas Slavonije o tome pisao.

Tada su Zoran Batnožić i vijećnici s predstavnicima gradske uprave i gradonačelnikom Ivanom Vrkićem obišli lokaciju budućeg trga kako bi pregledali prostor i na osnovi toga mogli razmotriti mogućnosti za realizaciju tog projekta.

Batnožić nam je rekao kako je nositelj akcije i prijedlog gradnje trga na Gradskom vijeću iznio gradski vijećnik Mislav Kovačić, iz Udruge Možemo (udruge koja je nastala iz Nezavisne liste Zorana Batnožića - Liste za Vijenac), a cilj je urediti prostor u sklopu planiranog sadržajnog osvježenja cijelog tog naselja. Predsjednik Vijeća GČ Tvrđa potvrdio nam je kako u taj građevinski projekt idu zajedno s Gradom Osijekom, jer je riječ o investiciji koju Gradska četvrt Tvrđa ne može samostalno financirati iz svojih sredstava koja dobiva na godišnjoj razini za intervencije u prostoru.

- Mi smo izradili elaborat postojećeg stanja i s projektantom napravili projektni zadatak s prijedlozima mogućeg izgleda budućeg trga. Trgu bismo željeli dati ime Ivanin trg, po 13-godišnjoj djevojčici Ivani Vujić, prvoj civilnoj žrtvi Domovinskog rata u Osijeku. Sada se kreće u projektiranje, pri čemu se trebaju uzeti u obzir postojeće sugestije. Taj projekt mora biti gotov ove godine, u čemu imamo podršku gradonačelnika. Napravljeno je nekih dvadeset ideja, procjenjujem da bi se uskoro, nakon izrade projektne dokumentacije, moglo krenuti u traženje izvođača radova. Riječ je o velikoj investiciji, vrijednoj između 800.000 i milijun kuna, od čega će veći dio dati Grad Osijek, a uključit će se i Gradska četvrt Tvrđa određenim dijelom iz svojih tekućih financija koje dobivamo za prioritete - kaže Batnožić.

Darko PEJIĆ
Možda ste propustili...

ECO CITY WASTE FEST

U Osijeku prvi Festival otpada

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

Najčitanije iz rubrike