Osijek
SVEČANOST U REFORMIRANOJ CRKVI U HRASTINU

Peter Sen zaređen za biskupa
Objavljeno 19. siječnja, 2018.

Na svečanoj liturgiji održanoj jučer u reformiranoj crkvi u Hrastinu zaređen je za biskupa Peter Sen, kojega je prethodno na tu dužnost izabrala Sinoda Reformirane kalvinske kršćanske Crkve u Hrvatskoj.

Liturgiju je predvodio István Bogárdi Szabó, biskup Podunavske biskupije sa sjedištem u Budimpešti i predsjednik Sinode Mađarske reformirane Crkve, a obred rukopoloženja u prepunoj hrastinskoj crkvi obavio je dr. Béla Kató, kalvinski biskup Erdelja u Rumunjskoj.

U obredu posvećenja sudjelovali su kalvinski biskupi iz Slovačke, Vojvodine i Mađarske (Debrecin), László Fazekas, Béla Hálasz i dr. Károly Fekete te zamjenici i izaslanici biskupa koji zbog obveza nisu mogli doći.

Umjesto generalnog konzula Republike Mađarske Antonija Giovannija De Blasija, svečanosti u reformiranoj crkvi u Hrastinu nazočila je njegova izaslanica, konzulica Ena Obradović. Katoličku Crkvu na ovom događaju predstavljali su đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit, mons. Đuro Hranić te požeški biskup Antun Škvorčević, koji je ujedno i predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog. Uočili smo i župnog vikara u osječkoj župi sv. Petra i Pavla, vlč. Roberta Almašija koji obično nazoči događajima koji se tiču mađarske manjine.

U ime Baptističke Crkve u Hrvatskoj biskupskom ređenju u Hrastinu nazočio je biskup Branko Berić. Ovaj događaj pratili su brojni mediji, među kojima i Hrvatska radiotelevizija i Panonska radiotelevizija iz Pečuha. D. Celing

Možda ste propustili...

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike