Regija
POTPISAN UGOVOR

Reciklažno dvorište u Nuštru i Kneževim Vinogradima
Objavljeno 20. siječnja, 2018.

VUKOVAR - Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić posjetio je Vukovarsko-srijemsku županiju te razgovarao sa županom Božom Galićem. Tom je prilikom potpisan ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava (za projekte koji se financiraju iz Kohezijskog fonda) za gradnju reciklažnog dvorišta u Općini Nuštar, vrijedan tri milijuna i 289 tisuća kuna.

- Posjet, osim potpisivanja ugovora, obuhvaća i razgovor s čelnicima jedinica lokalne samouorave o planovima i namjerama u smjeru jačanja infrastrukture za učinkovito gospodarenje otpadom. Nakon Županje, Iloka, Starih Jankovaca i Borova, ovo je peti ugovor za gradnju reciklažnog dvorišta u ovoj županiji. Vjerujemo kako će se oni koji nisu gradili reciklažna dvorišta, a za to imaju kapacitet, prijaviti tijekom godine - rekao je Ćorić, dodajući kako su sredstva za gradnju reciklažnih dvorišta u Hrvatskoj na razini 214 milijuna kuna. Kada je riječ o ostalim projektima vezanim uz infrastrukturu za učinkovito gospodarenje otpadom, otvoren je poziv za financiranje edukativnih informativnih aktivnosti.

- Idući tjedan otvara se poziv za iskazivanje interesa za nabavu spremnika, što su jedinice lokalne samouprave ocijenile jednim od najzanimljivih natječaja ove godine. Očekujemo veliki interes - poručio je ministar.

Ministar Ćorić potpisao je i u Kneževim Vinogradima s općinskim načelnikom Vedranom Kramarićem ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava za projekt gradnje i opremanja reciklažnog dvorišta. Vrijednost mu je 1,9 milijuna kuna, a budući da stopa sufinanciranja prihvatljivih troškova iz Kohezijskog fonda iznosi 85 posto, odlukom je odobreno sufinanciranje u iznosu od 1,6 milijuna kuna. Ostatak će biti izdvojen iz općinskog proračuna. Obuhvaća gradnju i opremanje reciklažnog dvorišta, a nakon završetka radova mještani će bez naknade moći odlagati različite vrste otpada koje su izdvojene iz kućnog komunalnog otpada (papir, karton, drvo, plastika, guma, metal, stiropor, odjeća, obuća i problematični otpad). D.K./I.G.

Možda ste propustili...

AUSTRALSKA DOBRA PRAKSA

Edukacija: Briga o starijim osobama

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

Najčitanije iz rubrike