Ekonomija
KUTJEVO

Velika proslava na Trgu graševine
Objavljeno 20. siječnja, 2018.

U slavonskoj vinskoj prijestolnici - Kutjevu - siječanj je bogat vinskim temama. Nakon “Noći otvorenih podruma” sve je spremno za popularnu tradicionalnu manifestaciju Kutjevačko Vincelovo, koja će se održati u subotu, 20. siječnja, na Trgu graševine.

Specifična tradicionalna pučka svetkovina u čast blagdana sv. Vinka, zaštitnika vinogradara, kada vinogradari kutjevačkog kraja stoljećima obilježavaju početak rezidbe vinove loze, poznata je po vincelovskoj vatri te bogatoj vinskoj i gastronomskoj ponudi slavonskih i dalmatinskih obrtnika.

- I ove godine pripremljen je bogat program sa štandovima domaćih proizvođača zdrave hrane i rukotvorina te bogatom gastro i vinskom ponudom. Štandovi će biti dostupni posjetiteljima već od 13 sati, a potom je, u 14.30, blagoslov našeg malog ali važnog vinograda na Trgu graševine. Od 15 sati počinje zabavni program, u kojem sudjeluju Paori, Degoto, TS Grozd i TA Safir. Ove godine imamo i ocjenjivanje najveselijeg vincelovskog štanda, što će, vjerujem, biti zanimljivo i sudionicima i posjetiteljima – najavila je voditeljica TZ Grada Kutjeva Jasmina Kukić.

Podsjetimo, Vincelovo Kutjeva d.d. prošle je godine okupilo stotine gostiju iz političkog, gospodarskog, kulturnog i društvenog života iz Hrvatske i cijele regije, što se očekuje i ove godine.A.A.

Možda ste propustili...

POVRĆU LOŠA GODINA, SVE URANILO, KIŠE PREMALO

U plastenicima u travnju 40, zahladnjenje novi stres

POLJSKA PRIPREMA POLA MILIJARDE EURA

Kompenzacija za niže cijene žitarica

Najčitanije iz rubrike