Kultura
NOĆ MUZEJA U OBJE ZGRADE MUZEJA SLAVONIJE

Ekskluzivno: Doživite djelić budućega stalnoga postava Arheološkoga muzeja!
Objavljeno 20. siječnja, 2018.

Vezani članci

13. NOĆ MUZEJA U SLAVONIJI - MUZEJI I SPORT

Vučedolski desetoboj i ine prašportske aktivnosti

U PRIPREMI BROJNI PROJEKTI

U rujnu prvi put u MLU Lana Ključarić, ali i velika Gračanova retrospektiva

KULTURNA MANIFESTACIJA I U BARANJI

Noć muzeja u Belom Manastiru i Topolju

Provedite ugodno vrijeme u Noći muzeja Slavonije u petak, 26. siječnja, od 18 sati do 1 sat nakon ponoći - pozivaju Slavonce djelatnici jedne od najstarijih, a po veličini fundusa i najznačajnijih muzejskih ustanova u Hrvatskoj. Ove se godine Noć muzeja održava pod zajedničkom temom Muzeji i sport.

Prema riječima organizatora Noći muzeja, Hrvatskog muzejskog društva, naglasak je stavljen na analitičko sagledavanje postojećih i stvaranje novih zbirki i muzeja s temom športa, poticanje lokalnih inicijativa za očuvanje i usporedno vrjednovanje športa, u svim njegovim pojavnim oblicima, stvaranje ozračja osjetljivosti na šport kao kulturološku vrijednost i njegovu prisutnost u raznolikim oblicima društvenoga i individualnoga stvaralaštva, te na aktivno uključivanje posjetitelja u aktivnosti muzeja, i stvaranje nove muzejske publike.

Ove godine Hrvatska je domaćin Europskog rukometnog prvenstva, a djelatnici MSO-a vjerni su navijači hrvatske reprezentacije. Za sportaše, navijače i ljubitelje kulture i umjetnosti za ovu prigodu s veseljem najavljuju program koji se sastoji od izložbi, promocije, ali i prigodnog sadržaja za djecu i mlade.

U zgradi Magistrata mogu se pogledati izložbe: Tvrđa u Osijeku, 105 godina kina Urania 1912. – 2017., Zastave iz fundusa Muzeja Slavonije te stalni postav Antika - Lapidarij, a u zgradi Glavne straže stalni postav Prapovijest, stalni postav Seoba naroda i srednji vijek, Beketinci – Bentež i 500 godina reformacije: povijesni tragovi i baština osječkih evangelika-luterana.

Arheološki muzej Osijek ponovno se uključio u Noć muzeja i pozivaju posjetitelje da dožve djelić onoga što ih očekuje u skorijoj budućnosti. Samo u toj noći mogu pogledati maketu rimske promatračnice izrađene za budući stalni postav Antike te rimske freske pronađene u arheološkim istraživanjima na Trgu bana Josipa Jelačića u Osijeku. Promocija stalnog postava bit će od 18 do 1 sat u Multimedijalnoj dvorani zgrade Glavne straže. Od 18 do 21 za djecu i mlade osmislili su prigodni program na temu antike. N.Vekić

Ove godine Hrvatska je domaćin Europskog rukometnog prvenstva, a djelatnici MSO-a vjerni su navijači hrvatske reprezentacije.

Možda ste propustili...

MEMOARSKI TRIJUMF SLAVNOGA GLUMCA I IZVRSNOG PRIPOVJEDAČA

Od dječaka iz radničkog naselja do kapetana Picarda u Zvjezdanim stazama

GALERIJA “ANTUN ULLRICH”

Otvorena izložba Darka Jovanovića

Najčitanije iz rubrike