Sport
MURSA-OSIJEK NASTAVLJA SUPERLIGU

Plasman drže u vlastitim rukama
Objavljeno 19. siječnja, 2018.

Nakon mjesec dana stanke nastavlja se borba za odbojkaške superligaške bodove. Njih će što je više moguće u preostala tri kola osnovnog dijela pokušati osvojiti Mursa-Osijek. Odbojkaši s Drave trebaju ih dosta, ako žele izboriti plasman među četiri najbolja sastava, čime bi automatski potvrdili superligaški status i za sljedeću sezonu. U suprotnom se razigrava za poredak od 5. do 8. mjesta, a u tom se društvu na kraju ne smije biti plasiran na dvije najslabije pozicije.

No “mursaši” i njihov trener Davor Meringer u optimističnom su raspoloženju, koje im je tek malo pokvarila činjenica da će domaćini u sljedeće dvije utakmice (Kitro Varaždin i Centrometal) biti u dvorani Jug umjesto u poznatom okruženju male dvorane u Gradskom vrtu, koja se stavlja na raspolaganje Davis Cupu.

- Promjena dvorane stigla je u nezgodnom trenutku. Čekaju nas važne utakmice, a jedna će biti i protiv direktnog suparnika u borbi za četvrto mjesto. Naravno da nisam zadovoljan što već od 19. siječnja nećemo trenirati i igrati u Gradskom vrtu. Očito nitko nije mislio i na naše potrebe, stoga čestitke onome koji je donio tu odluku - kaže Meringer.

Ljutnja i nezadovoljstvo su opravdani, ali iz te se kože ne može. Osječki se odbojkaši moraju brzo prilagoditi novim uvjetima, u kojima treba i osvojiti svih šest bodova.

- U igri je još ukupno devet bodova, šest ih možemo osvojiti kao domaćini, a tri na gostovanju u Sisku. Nije nerealno očekivati da ostvarimo maksimalan učinak, čime bismo sigurno osigurali i četvrto mjesto. Treba ići utakmicu po utakmicu, hajde da prvo riješimo Varaždin, koji nam je uzeo dva boda u prvom međusobnom ogledu. To sada ne smijemo dopustiti ako želimo završiti tamo gdje planiramo - kaže trener Murse-Osijek. N. Benčina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike