Osijek
PROBLEMI S PARKIRANJEM NA NEKOLIKO LOKACIJA U GRADU

Ispred KBC-a premalo mjesta za invalide, blato i loša rasvjeta kod “Zeke”
Objavljeno 19. siječnja, 2018.

Na posljednjoj ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća trima vijećničkim pitanjima aktualizirala se tema parkiranja. Ni jedno od tih pitanja nije bilo s negativnom konotacijom, zapravo je riječ o inicijativama.

Tako je, primjerice, vijećnica Mirela Tićinović (Most) upozorila kako se proširenjem zgrade Centra “Ivan Štark” zašlo u dio dječjeg vanjskog igrališta. Da bi se to kompenziralo, vijećnica je predložila premještanje parkirališta iz dijela Centra s ogradom, a da se u svrhu parkiranja, odnosno osiguravanja prostora za dolazak školskog autobusa, iskoristi susjedna slobodna parcela.

Vijećnik Milan Blagojević (SDP) upozorio je da je premalo parkirališnih mjesta rezerviranih za osobe s invalidnošću ispred Kliničkog bolničkog centra.

- Ukupno je riječ o devet mjesta, pet kod jednog i četriri kod drugog ulaza - precizirao je Blagojević. Predlaže da se invalidima stoga omogući parkiranje u krugu bolnice, to više što, prema njegovim saznanjima, ondje radi 60-ak invalida, koji također nemaju mogućnost ulaska u bolnički krug.

Naposljetku je vijećnica Mariana Tkalec (SDP) još jednom upozorila na neuvjetnost parkiralilšta na početku Pejačevićeve ulice, kolokvijalo - kod “Zeke”. Osim što problem stvaraju oborine, ondje nedostaje i rasvjete.

- Posebice je nezgodno kada se u večernjim satima morate koristiti naplatnim automatom, ništa se ne vidi - upozorila je vijećnica te se zanimala može li Grad Osijek kod koncesionara ishoditi uređenje tog prostora.

Odgovarajući u ime gradske uprave, gradonačelnik Ivan Vrkić pokazao je da su mu ti problemi poznati.

- Kada je u pitanju “Štark”, već smo o tome razgovarali sa školskom upravom, radit ćemo na projektu novog parkirališta na susjednoj parceli - odgovorio je Vrkić. Također, podržao je razmišljanje da se invalidima omogući parkiranje unutar bolnice, najavio je razgovor s ravnateljstvom Kliničkog bolničkog centra. Budući da je parkiralište ispred bolnice, u Muckeovoj i Monspergerovoj ulici još uvijek u eksperimentalnoj fazi, Vrkić otkriva kako postoji razmišljanje da se ondje spusti cijena sata parkinga.

No to je dio razgovora s koncesionarom, a s kojim će se naposljetku razgovarati i o poboljšanju uvjeta parkiranja na prostoru kod “Zeke”. D. Kuštro

I JOŠ O PROMETU

Dvoje HDZ-ovih vijećnika, Željko Kovačević i Ivana Šojat, postavili su dva pitanja o prometu. Kovačević je, naime, aktualizirao pitanje boljeg rješenja cestovnog ipsilona u Josipovcu, kao vrlo pogibeljne prometne točke. Šojat je pak podsjetila na problem stanovnika Jadrovske ulice, koja je još uvijek neasfaltirana. “Ondje je i Poljoprivredna i veterinarska škola, a za učenike je ukinuta autobusna linija”, upozorila je Šojat.

Možda ste propustili...

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana