Osijek
RADIONICA O PROJEKTU KATGATE

Povezivanje inovativnih poduzetnika
Objavljeno 19. siječnja, 2018.

U TERA Tehnopolisu u četvrtak je održana radionica namijenjena predstavnicima malih i srednjih poduzeća koju su vodili prof. dr. sc. Ivan Štefanić, direktor TERA Tehnopolisa, doc. dr. sc. Nataša Drvenkar s Ekonomskog fakulteta u Osijeku i Birgit Böhning, stručna suradnica u TERA Tehnopolisu.

Svrha je ove radionice promicanje projekta KETGATE koji okuplja poduzetničke potporne organizacije i istraživačke institute iz osam zemalja za zadaćom pružanja potpore tvrtkama na području istraživanja i tehnologije u vidu pristupa visokim tehnološkim uslugama. Kako nam je rekao Štefanić, TERA Tehnopolis jedna je od osam regionalnih pametnih pristupnih točaka za pružanje potpore u tzv. ključnim naprednim tehnologijama (eng. Key Enabling Technologies).

- Općenito je poznato da se mala i srednja poduzeća često upuštaju u inovacije, no te inovacije moraju biti interdisciplinarno dobre i iznimno konkurentne. Nije nikakva tajna da mali i srednji poduzetnici takva istraživačka dostignuća pribavljaju izvana. Naš projekt KETGATE povezuje inovativne poduzetnike koji svoje poslovanje temelje na znanju i tehnologiji s istraživačkim institucijama iz Europske unije. Imamo osam konzorcijskih partnera koji će uspostaviti novu mrežu za povezivanje na području ključnih naprednih tehnologija, odabrati poduzetnike koji su spremni za razvoj konkretnog proizvoda i uputiti ih u područje ključnih naprednih tehnologija sve do faze testiranja prototipa - istaknuo je Štefanić. D. Celing

Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

Najčitanije iz rubrike