Osijek
UVTGB KUNE, 22. I 23. SIJEČNJA

Memorijalni polumaraton u spomen na poginule suborce
Objavljeno 19. siječnja, 2018.

Udruga veterana 3. gardijske brigade Kune okuplja bivše i sadašnje pripadnike te slavne gardijske brigade, osnovane 29. travnja 1991. prema zapovijedi tadašnjeg ministra obrane Republike Hrvatske i koja je svoj doprinos u očuvanju suvereniteta i neovisnosti dala na gotovo svim bojišnicama u RH. Brigada je pretrpjela ukupne gubitke od 369 poginulih pripadnika, više od 1088 ranjenih ili ozlijeđenih i 15 nestalih pripadnika.

UVTGB Kune osnovana je s ciljem da se ravnopravnim i prijateljskim druženjem članova očuva sjećanje na tu brigadu, sve poginule, ranjene i nestale pripadnike, kao i sve koji su imali čast biti “kune”.

Dana 22. i 23. siječnja obilježit će se jubilarna, 25. obljetnica VRA Maslenica, u čemu će sudjelovati i Udruga veterana 3. GBR Kune. Tom prigodom organizira se i memorijalni polumaraton Zeleni hrast - Novigrad u spomen na poginule suborce.

- Ovim činom najiskrenije želimo izraziti svoju zahvalnost našim suborcima i njihovim obiteljima koji su se žrtvovali za slobodu naše domovine - ističe Tihomir Nemet, predsjednik UVTGB Kune. A.A.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike