Crna kronika
INTERVENCIJE JPVP-A OSIJEK

Jurili zbog sudara i požara u kući
Objavljeno 19. siječnja, 2018.

OSIJEK

Dvije intervencije, od kojih jednu tehničke prirode, imali su osječki profesionalni vatrogasci u srijedu navečer i četvrtak ujutro. Prvi izlazak na teren djelatnika Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka zbio se nakon upućenog poziva u srijedu u 21.09 sati da se u Ulici svetog Leopolda Bogdna Mandića dogodila prometna nesreća i da ima zarobljenih osoba u vozilima. Vatrogasci su na mjesto nesreće došli u 21.16 sati i do njihova dolaska osobe koje su se nalazile u vozilima uspjele su izići. “Odmah smo otpojili kleme s akumulatora oba razbijena vozila, Opel Corse i Citroena C3, i time završili intervenciju”, stoji u priopćenju JPVP-a Osijek koji je na teren izišao s dva vozila i devet vatrogasaca.

Vatrogasne sirene uznemirile su u četvrtak rano ujutro stanovnike Dubrovačke ulice, na jednosmjernom dijelu između Ružine i Hebrangove ulice. Uzrok njihove ranojutarnje intervencije bio je požar električnog uklopnog sata, električnog kabela i utičnice. Kako doznajemo iz Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka, dojava o požaru u Dubrovačkoj 56, odnosno o eksploziji električnog uklopnog sata, zaprimljena je u 5.18 sati.

Vatrogascima je do Dubrovačke ulice trebalo nepunih sedam minuta, a kada su ušli u kuću, potrebe za gašenjem nije bilo. Kuhinja i predsoblje bili su potpuno začađeni od dima koji je nastao pri istapanju električnog sata te izgaranju električnog vodiča (dugačak metar i pol) i utičnice. Vatrogasci su potom termokamerom detaljno pregledali prostor i utvrdili da nema jako zagrijanih predmeta, kao ni dijelova električne instalacije.M.Bugarić

Najčitanije iz rubrike