Crna kronika
DROGA NA ULICAMA OSIJEKA

Prijavljeni zbog proizvodnje i dilanja narkotika
Objavljeno 19. siječnja, 2018.

Operativci Odjela za droge Policijske uprave osječko-baranjske podnijeli su kaznene i prekršajne prijave protiv četiri mladića. Prijave su podignute nakon duže pripremane akcije.

Kako su policajci sumnjali da se dva mladića, od 20 i 23 godine, bave proizvodnjom i preprodajom droge, nakon predočenih informacija uspjeli su ishoditi sudski nalog za pretragu stana u kojem boravi 20-godišnjak. Pretraga je uz prisutnost svjedoka obavljena prije nekoliko dana, a njoj su policajci pronašli i uz potvrdu oduzeli PVC vrećice s usitnjenim sintetskim kanabinoidom ukupne težine veće od 30 grama. Pronađeno je i privremeno oduzeto i nekoliko tisuća kuna, za koje se sumnja da potječu od preprodaje droge. U stanu je zatečen još jedan 20-godišnjak, koji je policajcima predao PVC paketić s nešto više od grama sintetskog kanabinoida.

Pretražen je potom i 23-godišnjakov dom i ostale prostorije u Osijeku kojima se koristi. U pretrazi je pronađena i uz potvrdu oduzeta PVC vrećica s marihuanom težine veće od 100 grama, više tableta droge MDMA (acstasy), PVC vrećica i papirnati paketić sa speedom ukupne težine veće od deset grama, grumen nalik na drogu amfetamin – speed, PVC vrećicu s praškasto-grumenkastom tvari droge MDMA (takozvana MRMA) ukupne težine veće od pet grama, više PVC vrećica sa zelenom biljnom tvari i sintetski kanabinoid težine veće od 50 grama. Pronađeno je i više od pola grama mješavine duhana i marihuane, metalne drobilice, precizna vaga te nekoliko tisuća kuna i mobitel.

Tijekom pretrage policajcima je pristupio 22-godišnjak kod kojeg su pronađeni i uz potvrdu oduzeti paketići sa sa zelenom biljnom materijom - sintetički kanabinoid ukupne težine veće od dva grama te joint koji je bio ispunjen mješavinom duhana i marihuane. Protiv 20-godišnjaka i 23-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu PU osječko-baranjska podnosi kaznene prijave, a protiv drugog 20-godišnjaka i 22-godišnjaka prekršajne prijave.

Milan BUGARIĆ
ZAPLJENA MARIHUANE u požegi

POŽEGA - Sa sudskim nalogom policajci PU požeško-slavonske u srijedu su pretražili obiteljsku kuću na području Požege u kojoj prebiva 19-godišnjak. U pretrazi je pronađena marihuana, a također je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je on u svom stanu u više navrata u proteklom razdoblju drugim osobama prodao marihuanu. Kazneno je prijavljen.

“prljav”

POLICIJA IM JE ODUZELA I TISUĆE KUNA

Najčitanije iz rubrike