Tehno

SunTec i Comping zajedničkim snagama nastoje učiniti da banke Srednje i Istočne Europe budu profitabilnije
Objavljeno 19. siječnja, 2018.

Comping i SunTec, jedan od vodećih svjetskih pružatelja rješenja za upravljanje prihodima i business assurance, najavili su suradnju koja će rezultirati lokalnim centrom za potporu bankama Srednje i Istočne Europe (CEE) te u Hrvatskoj, čime će pomoći toj regiji u procesu modernizacije, što je, prema nedavnoj izjavi MMF-a, od presudne važnosti.

“Zadovoljstvo nam je imati Comping za novog poslovnog i implementacijskog partnera u Hrvatskoj. Unaprjeđivanje poslovanja prioritet je za banke u regiji, a ovo je partnerstvo korak prema ostvarivanju tog cilja. Uvjereni smo da uz Compingovu pomoć bankama i financijskim organizacijama u regiji možemo pružiti kompletnu, visokokvalitetnu uslugu”, izjavio je Amit Dua, SunTecov predsjednik i globalni voditelj odjela za kontakt s klijentima.

Compingovih 29 godina iskustva u regiji i čvrsta povezanost s više od 1500 klijenata velik su dobitak za SunTec, koji ovim potezom dobiva izuzetan regionalni centar za potporu, kao i mogućnost dopiranja do većeg broja banaka u Hrvatskoj i CEE regiji. Klijenti će, pak, dobiti lokalno tijelo podrške, a zajednčkim snagama Comping i SunTec predvodit će digitalnu transformaciju u bankarskom sektoru ovog dijela Europe. Osim što pomaže u prevladavanju jezičnih prepreka, ovo partnerstvo omogućuje SunTecu da iskoristi Compingovu stručnost i postojeće razgranate odnose s bankama u regiji. S druge strane, brzorastućem Compingu, koji je s više od 90 ICT stručnjaka nedavno otvorio svoj drugi ured, omogućuje da iskoristi prednosti SunTecovih vrhunskih rješenja za upravljanje prihodima.

Ujedno, SunTec je Compingu izdao certifikat kojim ta tvrtka postaje akreditirani implementator Xeleratea, SunTecova vrhunskog tehnološkog rješenja koje bankama i pružateljima telekomunikacijskih usluga pomaže da svojim klijentima ponude relevantne usluge obradom i analizom transakcija u realnom vremenu.

“Sretni smo što ćemo surađivati sa SunTecom i što ćemo moći preporučiti proizvod koji će bankama koje su naši klijenti osigurati izvrsno, njima prilagođeno iskustvo. Mi stupamo u partnerstvo samo s tvrtkama najviše razine, poput IBM-a, HPE-a i Microsofta. Smatramo da SunTec zadovoljava naše visoke standarde i da bankama u regiji može pomoći u njihovu bržem rastu. Vrlo je stimulativno preporučivati Xelerate klijentima u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji”, zaključio je Alojzije Jukić, predsjednik Uprave Compinga.