Tehno
PANASONIC

Novi 4K kamkorderi
Objavljeno 19. siječnja, 2018.

Novi veliki BSI MOS senzor koji se nalazi na 4K kamkorderima HC-VXF1 i HC-VX1, te na Full HD kamkorderu HC-V800, u kombinaciji sa svijetlim objektivom (F1.8), unaprijedio je performanse snimanja u slabije osvijetljenim prizorima za otprilike 70 posto u odnosu na prethodne 4K modele.

Smanjenjem šuma kod slabije osvijetljenih prizora, poput onih u zatvorenim prostorima ili tijekom noći, videografi su sada u mogućnosti izraditi savršeni videozapis bilo kada i bilo gdje.

Nedavno razvijeni objektiv Leica Dicomar (HC-VXF1 / HC-VX1 / HC-V800) donosi iznimno jaki optički zoom (24x) koji pokriva raspon od 25mm širokokutnog do 600mm telefotozumiranja. Sustav objektiva s četiri pogonske jedinice oslanja se na neovisni rad četiri grupe leća kako bi se postigao optički 24x zoom i kompaktna veličina. Vrhunske širokokutne mogućnosti omogućuju smještanje velikog broja ljudi, ili dugačkog pejzaža u kadar, a istovremeno su korisne i kod snimanja selfeija s rotirajućim LCD ekranima.

O.I.S. koji se nalazi u 4K kamkorderima HC-VXF1 i HCVX1 te u FHD kamkorderu HC-V800 dodatno je razvijena verzija prethodnog 5-osnog HYBRID O.I.S.-a zahvaljujući tehnologijama Ball O.I.S. i Adaptive O.I.S. Efekt Cinema Like efekt koji je dostupan na svim 4K modelima (HC-VXF1/HC-VX1/HC-V800) korisnicima donosi tehnike snimanja koje se koriste u filmskoj produkciji kao što su Slow & Quick Video, Slow Zoom, Slow Motion Video i Daily Zoom. Ovi kompaktni 4K kamkorderi donose mnogo zabave u izradi videozapisa koji podsjećaju na filmske uratke.