Kultura
NA PROGRAMU GK “JOZA IVAKIĆ” VINKOVCI

Ivica i Marica susreću vješticu s afrofrizurom i gospodina Keksića
Objavljeno 19. siječnja, 2018.

U petak, 19., i u subotu, 20. siječnja u 19 sati – Gradsko je kazalište “Joza Ivakić” za publiku pripremilo gostovanje - plesnu predstavu “Snježna kraljica” plesnog odjela Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci. U subotu u 11 sati bit će i predstava za djecu “Ivica i Marica” Gradskog kazališta Požega. Režiju i adaptaciju teksta potpisuje Marijana Matoković, a igraju: Ankica Ivanković, Dario Hak, Matko Trnačić i Anabela Sulić.

Ivica i Marica klasik je braće Grimm o bratu i sestri koji se izgube u šumi i pronađu kućicu od slatkiša. Dječja ih radoznalost odvodi do starice koja ih namami u svoju kućicu kako bi ih pojela, no lukavi Ivica i Marica uspiju je nadmudriti i pobijediti...

Nova predstava Gradskog kazališta Požega prava je poslastica za svakog gledatelja. Zaigrani brat i sestra, u želji da pomognu tati koji je ostao bez posla, odlaze od kuće i nailaze na luckastu raspjevanu bakicu, vješticu s afrofrizurom, i gospodina Keksića, koji radi za nju i obavlja najteže poslove. Uz vesele glazbene brojeve, čarobnu scenografiju i bogate kostime svaki će gledatelj poželjeti popeti se na scenu, zagristi koji slatkiš, zapjevati i zaplesati s likovima iz te bajke. N.Vek.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike