Kultura
KONCERT VLATKE PELJHAN I MIJE ELEZOVIĆ

Osječku su publiku počastile izvedbom Françaixove Sonatine
Objavljeno 18. siječnja, 2018.

Osječka se glazbena srijeda može pohvaliti još jednim koncertom koji je iza nas. U atriju Glavne straže Muzeja Slavonije održan je deveti koncert šeste sezone, a nastupile su Vlatka Peljhan na violini i Mia Elezović na glasoviru. Te dvije umjetnice iza sebe imaju brojne nastupe u Hrvatskoj i inozemstvu, kao solistice, ali i kao članice mnogih ansambala. Trenutačno su obje članice komornog sastava Alisios Camerate.

Vlatka Peljhan u HNK-u u Zagrebu koncertna je majstorica opernoga orkestra te profesorica komorne glazbe na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a Mia Elezović profesorica komorne glazbe na Conservatoire Royal de Liège u Belgiji i docentica na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Ljubav prema komornoj glazbi mogla se osjetiti i u njihovim interpretacijama. Posjetitelje osječkog koncerta počastile su izvedbom Françaixove Sonatine, nakon čega je slijedilo djelo Lili Boulanger “Nocturne et Cortège”, Ravelov “Tzigane” i za kraj maestralna interpretacija Franckove Sonate u A-duru, koja je vidljivo oduševila sve posjetitelje.

U sat su vremena muziciranja uspjele pokazati savršenu usklađenost i muzikalnost. Publika, u kojoj je bilo svih dobi, nagradila je izvođačice velikim i zasluženim pljeskom. Slobodno možemo reći da se unaprijed veselimo njihovim idućim gostovanjima u Osijeku. Raduje i to što je to treći koncert u organizaciji Osječke glazbene srijede u tjedan dana, a odaziv publike svaki je put sve veći. Nataša Belaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike