TvObzor
FOX: NOVA DRAMSKA SERIJA

Država u državi - uvodi nas u nemilosrdni svijet špijunaže
Objavljeno 19. siječnja, 2018.
Nova serija u kojoj glavnu ulogu tumaci Mark Strong premijerno ce biti prikazana 10. travnja u 22 sata na kanalu Fox

Postoje činjenice i postoji fikcija, ali onda postoji i istina. No, jedna stvar sasvim je sigurna, serijom “Država u državi” bit ćete opsjednuti. S kritički hvaljenim Markom Strongom u glavnoj ulozi i Joe Dempsiem iz serije “Igre prijestolja”, FOX-ova odvažna i zarazna nova dramska serija započinje prikazivanje 10. travnja u 22 sata na kanalu FOX. Serija “Država u državi” uranja u nemilosrdni svijet špijunaže, u kojem će vas savjest, ako je još imate, stajati glave i vaših bližnjih.

“Država u državi” usredotočena je na Maxa Eastona (Mark Strong), bivšeg špijuna čija ga prošlost ponovno počinje proganjati kada ga Pyreneesby George Whitee (Alistair Petrie), voditelj tajne skupine MI6-a i CIA-a, takozvanog Odjela, pozove da svoj novi život ostavi iza sebe. White uvjerava Maxa da se vrati u svijet špijuna kako bi osvetio ubojstvo svog otuđenog sina Harryja (Joe Dempsie). Međutim, ulozi se ubrzo podižu kada Max otkrije da se upleo u tajni obavještajni rat i gustu mrežu urote kojom se želi profitirati od kaosa nastalog na Bliskom istoku. Max postaje igrač u opasnoj igri u kojoj se moćne korporacije ne libe jasno pokazati da su spremne na sve kako bi zaštitile svoj ugled i prikrile svoje tajne. S korupcijom na svakom koraku, kome Max može vjerovati? Tko govori istinu i što je potrebno učiniti da se ona otkrije? Kako bi to otkrio, Max će morati ponovno uroniti u opasni i okrutni život koji je tako očajno pokušao ostaviti iza sebe.

Bijeg od vlastite prošlosti

Serija koju je u suradnji osmislio, režirao i čiji je scenarij napisao Matthew Parkhill (Rouge), “Država u državi” realističan je i napeti triler koji se kreće između osobne priče obiteljskog čovjeka koji se bori kako bi pobjegao od svoje prošlosti i nasilnih mračnih mjera na koje su spremne države i globalni korporativni moćnici.

Jeff Ford, viši potpredjsednik za razvoj sadržaja, i Sara Johnson, potpredsjednica za dramske serije, FNG Europa i Afrika, rekli su: "Oduševljeni smo što seriju 'Država u državi' možemo uključiti u svoj raspored od 10. travnja. Kao prva dramska serija FNG-a čiji je scenarij nastao u ovoj regiji, “Država u državi” temelji se na našem holivudskom nasljeđu i ponosni smo što smo je razvili u suradnji s talentiranim timom iz produkcijske kuće Endor Productions. Jedva čekamo da gledatelji dožive seriju i možemo se samo nadati da će im se svidjeti jednako kao i nama."

Iz produkcijske kuće Endor, koja posluje u sklopu grupe Red Arrow, izvršna producentica Hilary Bevan Jones dodaje: "'Država u državi' je uzbudljivi i emocionalni triler koji se bavi nikad aktualnijom i važnijom temom. Stoga smo uzbuđeni što možemo premijerno prikazati najavu serije i nove fotografije, u iščekivanju početka emitiranja na proljeće. Ne bih mogla biti uzbuđenija što seriju 'Država u državi' mogu podijeliti s gledateljima FOX-a u Hrvatskoj."

Izvrsna glumačka ekipa

“Država u državi” okuplja izvrsnu glumačku ekipu, koja uključuje Marka Stronga, dobitnika nagade Olivier i nominiranog za nagrade BAFTA i Tony (Dečko, Dama, Kralj, Špijun, Zero Dark Thirty, Kingsman - Zlatni Krug), Joea Dempsiea (Igre prijestolja, Rogue One), Karimu McAdams (Vikinzi), Alistaira Petriea (Noćni upravitelj, Rogue One), Anastasiju Griffith (Opasna igra, Jednom davno), Lynne Renée (Podvojen), Ameliju Bullmore (Happy Valley), Kingsleyja Ben-Adira (Kralj Arthur: Legenda o maču), Pipa Torrensa (Kruna) i Faresa Faresa (Tyrant).

Izvanredni produkcijski tim iza projekta uključuje producenticu nagrađenu Emmyjem Hilary Bevan Jones (Cracker, State of Play, Esio Trot Roalda Dahla), glavnog izvršnog producenta, scenarista, sukreatora i redatelja Matthewa Parkhilla (Rogue), izvršne producente Alana Greenspana (Donnie Brasco, High Fidelity) i Helen Flint (Close to the Enemy), producente Toma Nasha (Pravo na obranu, The Dark Outside) i Khadija Alamija (Domovina), sukreatora i izvršnog producenta Simona Maxwella (Američka odiseja), redatelja Roberta Connollyja (The Slap, Balibo) i produkcijskog dizajnera nagrađenog nagradom BAFTA Pata Campbella (Wolf Hall). Jeff Ford i Sara Johnson su izvršni producenti za Fox Networks Group, Europa i Afrika. (N.K.)

Foto: FOX
Možda ste propustili...