TvObzor
HRT

Gastronomski putopis po Hrvatskoj pobjednika britanskog Masterchefa
Objavljeno 19. siječnja, 2018.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od 24. siječnja počinje s prikazivanjem gastronomske serije “Dhruv Baker: Iz Hrvatske s ljubavlju” u čijoj je glavnoj ulozi britanski kulinarski virtuoz Dhruv Baker, među ostalim poznat i po tome što je 2010. godine pobijedio na britanskome Masterchefu. Riječ je o seriji od dvadeset nastavaka u trajanju od po 25 minuta u kojoj Dhruv Baker putuje po Republici Hrvatskoj te upoznaje mjesne gastronomske posebnosti i priprema jela na različitim poznatim mjestima s domaćim namirnicama koje je nabavio ili čak ulovio. Pritom su tomu vrhunskom britanskom kuharu hrvatske namirnice samo temelj s pomoću kojih spravlja delikatese na svoj način dajući vlastite, nove zamisli te istodobno širom svijeta promiče Republiku Hrvatsku.

Gastronomska serija “Dhruv Baker: Iz Hrvatske s ljubavlju” također će se prikazati i na programu National Geographic zahvaljujući kojemu će je moći vidjeti milijuni gledatelja u azijskim državama i Rusiji, koji će se tim putem upoznati s hrvatskim ljepotama te kulturom, gastronomijom i poznatim turističkim odredištima poput Zlatnoga rata na Braču. Osim Brača, Dhruv Baker je obišao i druge hrvatske gradove poput Opatije, Rijeke i Pule. Inače, taj je zaljubljenik u svjetske kuhinje rođen u Meksiku, a odrastao u Indiji i Tanzaniji. Dhruvova majka podrijetlom je Indijka, a otac mu je bio britanski diplomat.

Gastronomsku seriju“ Dhruv Baker: Iz Hrvatske s ljubavlju” za Hrvatsku radioteleviziju (HRT) snimala je zagrebačka produkcijska kuća Mak produkcija. Od 24. siječnja prikazivat će se na Prvome programu Hrvatske televizije svake srijede s početkom u 21.00, a bit će dostupna i preko mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.