TvObzor
NOVA TV

Povijesna borba za UFC prvaka
Objavljeno 19. siječnja, 2018.

Jedna od najvećih borbi svih vremena u MMA-u, UFC 220 u Bostonu, bit će spektakularna, a za to će se pobrinuti Stipe Miočić, koji će rukavice ukrstiti s dosad neporaženim Francisom Ngannouom. U noći sa subote na nedjelju, 21. siječnja, Miočić će imati priliku postati jedini borac u teškoj kategoriji koji je tri puta zaredom obranio naslov prvaka. Borilački spektakl prenosit će se uživo na portalu GOL.hr od 4 sata ujutro te istog dana u snimci na Novoj TV u večernjem terminu, a gledatelje će kroz borbe voditi dobro uhodani komentatorski dvojac Vlado Boban i Igor Pokrajac.

Hrvatski borac iz Clevelanda Stipe Miočić imat će priliku ispisati povijest. Ako pobijedi Francisa Ngannoua, brutalnog nokautera rodom iz Kameruna, neporaženog u UFC-u, postat će jedini teškaš koji je tri puta zaredom obranio naslov prvaka u toj kategoriji. No posao mu neće biti lagan. Ngannou je brzorastuća zvijezda UFC-a, koja u njemu vidi priliku za proširenje tržišta (Afrika), ali i priliku da dobro zaradi. Njegov nokaut protiv Alistaira Overeema proglašen je najboljim u 2017. godini i jednim od najboljih u povijesti.

Uoči borbe godine Ngannou je u ekskluzivnom intervjuu za Novu TV najavio kako mu treba samo jedan udarac da “završi Stipu”.

Ako Ngannou pobijedi, postat će prvi borac iz Afrike koji je postao UFC prvak. Do sada je u najpoznatijoj MMA organizaciji upisao šest pobjeda u isto toliko borbi. Jedini poraz doživio je još 2013., kada ga je jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Zoumana Cisse. Bilo je to u francuskoj organizaciji "100% Fight". Kladionice prednost daju upravo njemu, ponajviše zbog toga što je posljednja četiri borca – Bojana Mihajlovića, Anthonyja Hamiltona, Andreja Arlovskog i Alistaira Overeema – riješio nokautom ili "submissionom".

U drugoj po važnosti borbi večeri, za pojas UFC prvaka u poluteškoj kategoriji, ogledat će se branitelj naslova Daniel Cormieri i izazivač Volkan Oezdemir, a u preostale tri borbe glavnog programa vidjet ćemo oglede Shanea Burgosa i Calvina Kattara, Francimara Barrosa i Giana Villantea te Thomasa Almeide i Roba Fonta.

Možda ste propustili...

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

Najčitanije iz rubrike