Sport
AUSTRALIAN OPEN

Big Ivo i u 39. spreman za teške maratone
Objavljeno 17. siječnja, 2018.

Hrvatska trojka - Marin Čilić, Ivo Karlović i Petra Martić prošli su i drugu stepenicu Australian Opena. Od prvog teniskog Grand Slama sezone oprostila se Jana Fett, koja je bila pred vratima raja, ali unatoč golemom vodstvu, ostala je bez 3. kola.

Bio je to veliki dan velikog Ive u Melbourneu. Mjesec dana prije 39. rođendana Div sa Šalate je uhvatio 3. kolo australskog Grand Slama, i to na kakav čudesan način. Japanac Yuichia Sugita, 41. tenisač svijeta, bio je tvrd orah, nije se dao i pružio je fantastičan otpor, ali veteran Ivo je našao put do pobjede. Drama je trajala više od četiri i pol sata, Karlović je izmobardirao i izmučio suparnika da bi na kraju slavio sa 7:6 (3), 6:7 (3), 7:5, 4:6, 12:10! Dr. Ivo je zabio nevjerojatna 53 as servisa, iako je najstariji u australskom ždrijebu, u njemu itekako ima “dinamita”. Dobio je prvi set u svom stilu, nakon tie-breaka, Japanac je uzvratio istom mjerom, a onda je Karlović u završnici trećeg seta uzeo suparniku servis za 2:1. No, to je bio tek početak drame. Sugita je dobio četvrti set i vratio stvari na početak, a ključni trenutak dogodio se u 21. gemu petog seta, kada je Ivo drugi put u meču uzeo servis Sugiti i zatim svojim početnim udarcem završio maraton. Neuništivi Ivo je u Melbourneu dohvatio 3. kolo, a tamo će igrati protiv 33-godišnjeg Talijana Andreas Seppija.

Prvi hrvatski reket Marin Čilić je napokon izgledao onako kako treba. Odigrao je dobar meč, svoj najbolji u 2018. i s laganih 6:1, 7:5, 6:2 svladao Joao Sousu. Čiliću je servis funkcionirao savršeno, Portugalac jednostavno nije imao izgleda, uostalom u cijelom meču uhvatio je samo pet poena na reternu. Uz dobar prvi i drugi servis, Čilić je odservirao 20 as servisa, pa suparnik nije bio ni blizu break lopte. Nakon Souse, hrvatski Davis Cup reprezentativac u Melbourne Parku ide na Amerikanca Ryana Harrisona. Igrali su lani dva puta i oba meča je dobio hrvatski tenisač.

Jana Fett je bila pred najvećom pobjedom u karijeri, ali u 3. kolo Australian Open je otišla Dankinja Caroline Wozniacki. Iako je Fett u trećem setu imala 5:1 i 40:15, imala je dvije meč-lopte, ali nije znala završiti posao. Dankinja je napravila nevjerojatan preokret i izborila 3. kolo pobjedom od 3:6, 6:2, 7:5. No, zato je uspješna bila Petra Martić, koja je na drugoj prepreci svladala Rumunjsku Irina Begu sa 6:4, 7:6 (3), u 3. kolu ima odličan ždrijeb jer suparnica joj je Tajlanđanka Luksiku Kumkhum.

Ivana LIOVIĆ
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana