Sport
IZ ČEPINA U BSK

Bruno Brlić putem Barišića i Filipovića
Objavljeno 18. siječnja, 2018.

Bilo je to za očekivati! Jesenske partije Brune Brlića u zelenom dresu Čepina nisu mogle ostati nezapažene, tako da je već nakon šest mjeseci igrajući za toga novopečenoga nogometnog trećeligaša 20-godišnji Ernestinovčanin postao zanimljiv tržištu.

Preporuke, odnosno statistika je ezgaktna i kazuje da je u 13 odigranih utakmica prvoga dijela sezone zabio devet pogodaka te tako prilično pomogao momčadi trenera Igora Totha da završi na šestom mjestu uz svega dva boda zaostatka za vodećim tercetom. Bojazan trenera Čepina da bi se moglo tijekom zime posegnuti u njegov igrački bazen pokazala se opravdanom. Brlić je bio prvi izbor više ambicioznijih sredina, pri čemu je trener bjelobrdskog BSK-a Davor Rupnik bio najbrži te će prvi strijelac “zelenih” na proljeće pomoći vodećoj trećeligaškoj momčadi u njenoj želji ulaska u Drugu HNL.

Rupnik je već dokazao posjedovanje istančanog njuha za prepoznati pravi potencijal koji negdje na prvu nije bio u fokusu. Najbolji su za to primjeri Borne Barišića i Jakova Filipovića koji su iz matičnog Osijeka otišli kao slobodni igrači, a preko Bijelog Brda potom dospjeli do A reprezentacije Hrvatske. Sličan je sada i Brlićev itinerar koji je prije godinu i pol napustio Gradski vrti i zatim nestao sa slavonskog radara. On je, međutim, za razliku od obrambenih Barišića i Filipovića igrač napadačke orijentacije koji donosi prevagu.

- Poslije petogodišnjeg kadetskog i juniorskog staža u Osijeku nisu procijenili da mi treba ponuditi ugovor, tako da sam otišao iz Gradskog vrta. Proteklu sezonu proveo sam u Zadru, nisam se tamo naigrao iz više razloga, a ponajprije zato što sam kao pridošlica bio marginaliziran u sredini koja je bila u prijelaznom razdoblju, da ne kažem nesređena. Zato sam morao otići, jer daljnji ostanak u tome nekadašnjem prvoligašu i aktualnom trećeligašu ne bi imao smisla, ali mi je tamošnji boravak pomogao u životnom odrastanju - prepričao je ukratko Bruno prvu senirosku sezonu u koju se otisnuo s aureolom drugog strijelca juniorskog prvenstva Hrvatske. Dijeleći to mjesto s klupskim kolegom Josipom Špoljarićem te nadajući se da će uz Mihaela Klepača i Lovru Anića i on zaslužiti ugovor u Gradskom vrtu. To se, međutim, nije dogodilo.

- Nakon što je prethodna sezona praktički bila izgubljena, znao sam da ponovno moram krenuti od nule. Čepin je bio vrlo pogodna sredina, a da sam dobro odabrao najbolje svjedoče moji jesenski učinici koji su značajno pridonijeli promociji toga kluba u jesenski hit. Stigla je zatim ponuda iz Bijelog Brda i procijenio sam da je to stepenica više prema ostvarenju moje ambicije. Želja mi je, naime, profesionalno igrati nogomet, a tome sam podredio kompletan život i nadam se da će mi se to vratiti. Trener Rupnik može dograditi moj potencijal, tako da vjerujem da je BSK pravi izbor. Znam da put prema onom što želim nije lagan ni brz, ali vjerujem u sebe, te da ću ostvariti svoje snove pri čemu mi je vrijeme saveznik. Imam 20 i pol godina te već određeno iskustvo iza sebe i pregršt mogućnosti za budućnost koju ću ponajprije sam morati krojiti - zaključio je taj samozatajni Ernestinovčanin koji se nada da će u “žuto-plavom” dresu BSK-a ostvariti plasman u Drugu hrvatsku ligu, te se tako natjecateljski pomaknuti na (polu)profesionalnu razinu. A možda i nešto višu...

Dražen LEKŠAN
Najčitanije iz rubrike