Sport
IZBOR SPORTAŠA OSIJEKA 2017. GODINE

Tko na tron nakon Roberta Seligmana?
Objavljeno 18. siječnja, 2018.

Danas ćemo doznati tko je najbolji sportaš Osijeka u 2017. godini u tradicionalnom izboru Gradskog radija. Taj se izbor održava 21. put, a u njemu sudjeluju sportski novinari svih osječkih redakcija, koji su bodovali uspjehe osječkih sportaša u protekloj godini.

Branitelj naslova je gimnastičar Robert Seligman (GD Osijek Žito), rekorder izbora s čak šest naslova najboljeg, a koji je i ove godine u konkurenciji. Iza njega su prošle godine nastupi na Europskom prvenstvu, gdje je bio četvrti u finalu, te na Svjetskom prvenstvu, gdje je zapeo u kvalifikacijama. Ukupno je u izboru desetero sportaša, od kojih su dvojica u konkurenciji zajedno. Radi se o veslačkoj braći blizancima Antonu i Patriku Lončariću (VK Iktus), svjetskim juniorskim prvacima u dvojcu bez kormilara te brončanima s Europskog prvenstva za mlađe seniore. U konkurenciji je i pobjednik iz 2015., atletičar Ivan Horvat (AK Slavonija-Žito), koji je lani postavio novi hrvatski rekord u skoku s motkom (5,76), osvojio je zlato na Prvenstvu Balkana, bio je sedmi na Dvoranskom prvenstvu Europe te je nastupio i na Svjetskom prvenstvu. Svoje mjesto u izboru našla je još jednom i tenisačica Donna Vekić, koja je prošle godine osvojila WTA turnir u Nottinghamu, a na WTA listi probila se do 45. mjesta. Odlični rezultati NK Osijek iznjedrili su i njegova kandidata za laureta, Mileta Škorića, standardnog u ostvarenjima osječkog nogometnog prvoligaša, koji je zauzeo četvrto mjesto u prvenstvu, dogurao do polufinala Kupa, a povratak u Europu zaokružio igrajući četiri kvalifikacijska pretkola. Nogometašica Matea Andrlić (ŽNK Osijek) imala je zapaženu ulogu u rezultatim aktualnih prvakinja, koje su ponovno igrale kvalifikacije za Ligu prvaka, a u prvenstvu i dalje dominiraju, s trenutnom razlikom pogodaka 113:0. ŽOK Osijek nakon deset godina vratio se na europsku scenu, gdje je dogurao do šesnaestine finala Challenge Cupa, a do rezultata u Europi i domaćim natjecanjima predvodila ga je kapetanica Ivana Grubeša. Svoje mjesto u konkurenciji rezultatima iz prošle godine zaslužili su i kuglač Mario Liović (KK Osijek), pojedinačni prvak Hrvatske, te dizač utega Georgije Bogojević (DK Slavonija), sedmi na Europskom prvenstvu u kategoriji do 56 kg.

Svečanost proglašenja najboljeg sportaša Osijeka za prošlu godinu održat će se u Caffeteriji Novi grad, u Divaltovoj ulici, s početkom u 17 sati. G. Roguljić

Možda ste propustili...

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini