Sport
NERA OPET PRVA U DRŽAVI

Pokal ostao u Osijeku
Objavljeno 18. siječnja, 2018.

Članica osječke Olimpije Nera Tešankić te Antonio Voljevac iz zagrebačkih Ponikva dvoranski su prvaci Hrvatske u tenisu za uzrast do 12 godina. Antonio je do naslova došao u Zadru, a Nera je slavila u “svom dvorištu”, na osječkom Zelenom polju, gdje se tijekom četiri dana u organizaciji TK Olimpija održavala državna smotra za tenisačice.

Nera je najbolje odradila prvenstvo, kao prva nositeljica lagano se prošetala ždrijebom, do polufinala nije izgubila gem, a u cijelom turniru ni set. U finalu je pak bila bolja od Zadranke Chiare Jerolimov sa 6:4, 6:4.

Nera je u teniskoj dvorani na Zelenom polju bila prva nositeljica i prva favoritkinja te je opravdala svoj status. Prema rang-listi HTS-a najbolja je u svom uzrastu, a naslovom dvoranske prvakinje do 12 godina samo je nastavila uspješan niz. U listopadu 2016. je kao desetogodišnjakinja osvojila Masters U10, što je u tom uzrastu kao državna smotra. A sada je najbolja u državi i do 12 godina, ne samo na rang-listi nego i na Prvenstvu.

U konkurenciji parova u Osijeku su slavile Nika Granić i Chiara Jerolimov (Makarska Rivijera/Zadar) koje su u finalu svladale Doru Biondić i Doru Mišković (Opatija, Vulpes) sa 5:7, 7:6 (5), 11:9. I. Li.

Najčitanije iz rubrike