Regija
URUČENE NAGRADE ZA DRAMSKI ODGOJ

Taslidžić: Kazalište živi punim plućima
Objavljeno 17. siječnja, 2018.

BELI MANASTIR - U Centru mladih Ribnjak održana je dodjela nagrada i priznanja Hrvatskog centra za dramski odgoj, kao i godišnji sabor te kazališna predstava “Presuda: tiha likvidacija” Seada Đulića iz Mostara. Priznanje za uspješan stvaralački i odgojni kazališni rad dobilo je i Gradsko kazalište Beli Manastir. Prema obrazloženju povjerenstva, Belomanastirci su to vrijedno priznanje dobili zbog aktivnog promicanja dramsko-odgojnog rada s mladima, a posebice rada s ranjivim socijalnim skupinama, te zbog preventivnih stvaralačkih predstava u suradnji s Odjelom prevencije PU osječko–baranjske. Povjerenstvo je tom prigodom predočilo detaljno obrazloženje i predstavilo kazalište iz Belog Manastira, što je do sada radilo i postiglo.

U ime kazališta nagradu je primila voditeljica Daniela Taslidžić Herman, s dijelom ansamlba. Zahvalila je povjerenstvu što je prepoznalo rad kazališta, jer “Beli Manastir je mali grad koji može mnogo dati, ali je slika grada siva i tužna zbog velike stope nezaposlenosti, no kazalište živi i radi punim plućima”. Kako je naglasila, nagrada je poticaj kazalištu da i dalje promiče svoj grad kako i zaslužuje.

- Budućnost našeg kazališta s jasnom vizijom i ciljem je na mladima - istaknula je Daniela Taslidžić Herman, kojoj je HCDO prije tri godine dodijelio stručno zvanje dramski voditelj.

Nakon svečanosti održana je Godišnja skupština HCDO-a, izvedena predstava “Presuda: tiha likvidacija”, a Đulić je održao i radionicu “Jesu li dvije obale prilika za most ili ambis”, za dramske pedagoge i voditelje, učitelje i nastavnike o dramskim metodama u odgoju za mir i nenasilje. N.Vek.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike