Novosti
MAJKE SREBRENICE

Grabar Kitarović i dalje je “kraljica Balkana”
Objavljeno 18. siječnja, 2018.

Vezani članci

PREDSJEDNICA RH U SARAJEVU

Hrvatska je uvijek bila i ostat će prijatelj BiH

Predstavnice udruge “Majke Srebrenice” odale su u srijedu priznanje hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović za potporu koju im je pružala istaknuvši kako među njima nema nikakvih nesporazuma te kako je ona za njih i dalje “kraljica Balkana”, kako su je titulirali kada je 2015. posjetila memorijalni kompleks u Potočarima obilježavajući dvadesetu godišnjicu srpskog genocida nad srebreničkim Bošnjacima. Srebreničke majke sastale su se s hrvatskom predsjednicom u Sarajevu u sklopu njezina službenog posjeta Bosni i Hercegovini, a taj susret uslijedio je nakon polemika izazvanih različitim interpretacijama predsjedničinih ocjena o opasnosti od islamskog radikalizma u toj zemlji.

Iz udruge “Majke Srebrenice” zbog toga su na adresu hrvatske predsjednice u rujnu prošle godine uputili otvoreno pismo u kojemu su joj predbacili kako preuveličava tu opasnost, a BiH predstavlja utočištem terorista. “Danas smo o tome malo razgovarali. Kada osjetimo da nas netko uvrijedi, onda to i kažemo”, kazala je novinarima u srijedu predsjednica udruge “Majke Srebrenice” Munira Subašić dodajući kako je zapravo taj nesporazum “bio riješen i ranije”.

“Zamjerili smo joj, ali nismo se naljutili”, pojasnila je Subašić. Kazala je kako je Grabar-Kitarović kao jedina predsjednica neke države u regiji “bila i ostala kraljica Balkana”.

“Bili smo joj zahvalni kada je 2015. došla u Potočare i tamo izgovorila pravu riječ, odnosno kazala da se tamo dogodio genocid”, kazala je Subašić. Podsjetila je kako je u Srebrenici 1995. bilo i ubijenih Hrvata, pa udruge koje okupljaju članove obitelji žrtva tamo stoga žele napraviti kapelu kako bi se i katolici mogli pomoliti. H

Možda ste propustili...