Regija
SLATINSKI CENTAR ZA FIZIKALNU MEDICINU I REHABILITACIJU

Uskoro će u funkciji biti i hidroterapija
Objavljeno 17. siječnja, 2018.

SLATINA - Kad je sredinom studenoga prošle godine tadašnji ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Igor Fazekaš sa županom Igorom Androvićem i predsjednikom Županijske skupštine Miranom Janečićem posjetio Dom zdravlja u Slatini i preko medija predstavio javnosti novi rendgen-uređaj, vrijedan 1,550.000 kuna, i novi ultrazvuk za lokomotorni sustav, vršitelj dužnosti ravnatelja županijskog Doma zdravlja, dr. Ivica Fotez, spec. fizikalne medicine i rehabilitacije, pokazao je nekorišteni bazen u podrumskom dijelu zgrade.

Bazen za fizikalnu rehabilitaciju je, naime, izgrađen kad i zgrada, ali nikad nije bio u funkciji zbog visinske neusklađenosti njegove dubine s gradskom kanalizacijskom mrežom.

– Budući da je uređena dvorana za fizikalnu rehabilitaciju i nabavljen novi namještaj, ulaganjem od 700.000 kuna u izgradnju bazena Slatina će postati najbolji centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u ovom dijelu Hrvatske - rekao je Fazekaš.

– A s obzirom na to da smo i nastavna baza Medicinskog fakulteta iz Osijeka i Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo, u okviru kojega je i studij za fizikalne terapeute u Orahovici, bit će to dodatni poticaj da se još više i bolje radi - naglasio je Fazekaš.

Radovi na ponovnoj izgradnji bazena za hidroterapiju u punom su jeku. S njegovom izgradnjom stanovnici Slatine, ali i cijele Virovitičko-podravske županije, neće morati odlaziti na liječenje u razne toplice, nego će im hidroterapija biti dostupna u Centru za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Slatini. P.Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike