Crna kronika
JURILI JUŽNOM OSJEČKOM OBILAZNICOM

Dva brzinska kapitalca nahranila proračun RH
Objavljeno 18. siječnja, 2018.
Obojica su vozila brže od 180 km/h, pa su ostali bez vozačke i po 3000 kuna

Južna osječka obilaznica odlična je brza četverotračna prometnica kojom se u punom profilu od Josipovca do čvorišta Tenja prijeđe za desetak minuta. Na taj se način sav tranzitni promet prema Vukovaru ili Našicama preusmjerava na ovu protočnu prometnicu, što smanjuje zakrčenost na gradskim ulicama. No, ponekim vozačima južna obilaznica služi za testiranje brzine svojih automobila, daleko bržih od maksimalno dopuštenih 110 kilometara na sat. Da je to tako, svjedoče svakodnevno i posade policijskih presretača.

Dva brzinska “kapitalca” ulovljena su upravo od posade policijskog presretača. Oba prekršaja prekoračenja brzine zbila su se u petak, stoji u priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske. Prvo je u 15.39 sati zaustavljen 35-godišnjak koji je sjedio za upravljačem automobila Audi A3 2.0 TDI. Vozio je dok se iza njega nisu upalila plava rotaciona svjetla s presretača. Nakon zaustavljanja na prvom odmorištu, policajac je vozača suočio sa snimkom na kojoj se vidi da je Audijem jurio 184 kilometara na sat. Debelo je premašio dopuštenu brzinu koja na ovom dijelu obilaznice iznosi 90 kilometara na sat.

Tri kilometara brže, u 19.34 sati, presretač je zaustavio 26-godišnjaka koji je vozio VW Golf 2.0 TDI. Njega su zaustavili na dijelu obilaznice gdje je brzina ograničena na 110 kilometara na sat. Obojici vozača izrečene su novčane kazne u iznosu od 3000 kuna (a ako plate odmah, ili u kratkom roku, onda 1500 kn), a zabranjeno im je u idućih mjesec dana upravljanje motornim vozilima B kategorije.

Većina ulovljenih prebrzih vozača pokušava se opravdati da su upravo izišli sa Slavonike (autocesta A5), i da su jednostavno nastavili voziti sličnom brzinom! Nekada je bolje šutjeti nego se pokušati izvući, jer bi i na autocesti brzina iznad 180 kilometara na sat bila ozbiljan prekršaj. Tamo je, naime, dopušteno voziti brzinom do 130 kilometara na sat.

Brzinci nemaju opravdanja za jurnjavu južnom osječkom obilaznicom, posebice zbog činjenice s početka teksta, da se dionica od Josipovca pa do čvorišta Tenja može prijeći za manje od deset minuta. Da su ova dva vozača primirili svoj vozački adrenalin, vozačka dozvola bi im i ovaj mjesecu ostala u džepu, kao i 3000 kuna.

Milan BUGARIĆ

Prebrze vozače sustigla je i zaustavila posada policijskog presretača

Možda ste propustili...

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

NOVA ŽRTVA PREVARANATA JE 79-GODIŠNJAK

Zbog želje za kriptovalutom izgubio desetke tisuća eura

Najčitanije iz rubrike