Sport
AUSTRALIAN OPEN

Donnu u 2. kolu čeka bivši svjetski broj 1
Objavljeno 16. siječnja, 2018.

Osječanka Donna Vekić uspješno je preskočila prvu prepreku na Grand Slam turniru u Melbourneu. A dobar posao u prvom kolu Australian Opena napravila je i druga hrvatska tenisačica koja je u utorak izišla na teren, Mirjana Lučić Baroni.

Donna je u Melbourne došla kao 52. tenisačica svijeta i ždrijeb joj je na startu dodijelio neugodnu Japanku Nao Hibino, koja se na početku 2018. smjestila na 96. mjesto WTA poretka. Osječanka je potvrdila status favoritkinje, odigrala je dobar meč i nakon sat i 49 minuta igre svladala Japanku sa 7:5, 6:3. Donna je bila sigurna na servisu, opalila je dva asa, realizirala više poena i na prvom i na drugom početnom udarcu (77 posto/63 posto) od suparnice i na taj način si je prokrčila put do 2. kola. Ni jednom nije izgubila svoj servis, suparnici ga je pak uzela tri puta. I baš taj servis je veliki dobitak, jer Donna je u prošlosti znala imati velikih problema s početnim udarcem. Nakon Hibino Osječanku čeka vrlo teška prepreka, 2. kolo nosi susret s nekada prvom tenisačicom svijeta i osvajačicom Australian Opena 2016., Njemicom Angelique Kerber, trenutačno 16. na WTA ljestvici. Igrale su lani u Torontu i Kerber je slavila nakon dva teška seta. No, Donna ove godine ima jakog aduta u ruci, trenera Torbena Beltza. Naime, Beltz je godinama bio trener Angelique i odveo je Njemicu do najvećih uspjeha u karijeri, trona na grand slamovima u Melbourneu i New Yorku te statusa najbolje tenisačice svijeta. Beltz je od početka 2018. na Donninoj klupi i on je najbolji čovjek za pripremu meča protiv Kerber. No, postoji i loša vijest za Vekić, Kerber je u sjajnoj formi na početku nove sezone, u Melbourne je došla nakon osvajanja naslova na turniru u Sydneyju.

Dobru nisku hrvatskih predstavnika na startu australskog Grand Slama nastavila je Mirjana Lučić Baroni, koja je u 1. kolu slavila protiv Amerikanke Shelby Rogers sa 7:6 (6), 5:7, 6:2 nakon dva sata i 20 minuta igre. Bio je to meč u kojem početni udarac nije značio veliku prednost, bilo je puno breakova, ali je Mirjana našla put do pobjede i izborila 2. kolo i meč s Bjeloruskinjom Aliaksandrom Sasnovich, 87. igračicom s WTA ljestvice. I. Liović

Možda ste propustili...

VAŽAN DOMAĆI ISPIT RUKOMETAŠICA OSIJEKA

Protiv Zameta motiv će biti i poraz iz prve utakmice na Kvarneru

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana