Regija
“ZAŽELI” - POSAO ZA 50 ŽENA

Naredne dvije
godine sigurni prihodi
Objavljeno 16. siječnja, 2018.

VINKOVCI

Na predstavljanju projekta “Zaželi” bile su i žene koje su dobile posao. Njih 50 ispunilo je obrasce izabravši oblik edukacije - za njegovateljicu u kući ili gerontodomaćicu. Projekt vrijednosti 6.701.725,88 kn financira se u stopostotnom iznosu sredstvima iz EU socijalnog fonda, Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali”. Grad Vinkovci nositelj je projekta koji će trajati 30 mjeseci, do svibnja 2020. godine, a provodi se u suradnji s partnerima, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Vinkovci i Centrom za socijalnu skrb Vinkovci.

- Projekt “Zaželi” je bitan jer mi nikada našim sredstvima u toj mjeri ne bismo mogli pomoći našim sugrađanima - rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Vesna Džindo među ženama je koje su dobile posao, što joj je iznimno važno jer ima kćerku na fakultetu.

- Imala sam priliku raditi sličan posao s ljudima koji su sami i svaka im je pomoć potrebna. Invalidna sam i željela bih se educirati za njegovateljicu. Dugo sam bila nezaposlena kao invalid - rekla je Džindo.

Prema riječima Mirte Štrk, direktorice Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA, jedna žena će pružati pomoć u pet domaćinstava. Osobni dohodak bit će u razini minimalca koji je propisala Vlada RH.

- Krajnjim korisnicama bit će omogućena materijalna pomoć u vrijednosti 200 kuna mjesečno za kućanske potrepštine - rekla je Štrk.

Pomažući u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanju stambenog prostora, brigom o higijeni, socijalnoj integraciji i slično, 50 novozaposlenih žena svojim će radom poboljšati vlastitu materijalnu situaciju, ali i kvalitetu života 250 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju koje će koristiti nove usluge. Projekt je pripremila Agencija VIA, koja pruža i tehničku pomoć u njegovoj provedbi. M. Kokaj

Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

POTPORA OPĆINI KNEŽEVI VINOGRADI

Za novu općinsku zgradu 60.000 €

Najčitanije iz rubrike