Mozaik
JOŠ JEDNO PRIZNANJE MUSIC PUBA

Osječanka Mia Dimšić je najbolja pjevačica godine
Objavljeno 17. siječnja, 2018.

U emisiji Drugoga programa Hrvatskoga radija Music pub Zlatka Turkalja Turkija nastavljena je dodjela nagrada za najbolja glazbena ostvarenja u 2017. godini. Od ove godine nagrada Music puba za najbolju pjevačicu nosi ime Tereza Kesovija, a prva je dobitnica mlada glazbenica Mia Dimšić.

- Vrlo sam ponosna i samo mogu poželjeti da mi karijera potraje upola toliko kao Terezi Kesoviji, koja je toliko toga ostavila iza sebe. Prepoznajem tu neku klicu o kojoj ona govori. Kada dođe to prvo priznanje, strašno si sretan, strašno si ponosan, ali samo ti ambicija raste. Samo se nadam da će ta inspiracija od koje je sve krenulo, ta iskrena želja, ostati i – koliko god da ovo postaje sve više posao, a sve manje hobi – da ono zbog čega sam se počela baviti glazbom nikada neću zaboraviti - izjavila je Mia Dimšić, koja je prošle godine osvojila nagradu Moj prvi Music pub za najbolju mladu pjevačicu.

Mia Dimšić u međuvremenu je objavila dva albuma - “Život nije siv” i “Božićno jutro” - te rasprodala samostalni koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskoga u Zagrebu. Uz to, osvojila je prvu nagradu stručnoga ocjenjivačkog suda na Splitskome festivalu za pjesmu “Sunce, oblak, vjetar”, dok je njezina pjesma “Život nije siv” najslušanija pjesma Splitskoga festivala 2016. godine. Te su pjesme bile hitovi mjeseca na Drugome programu Hrvatskoga radija, a Mia je prošle godine dobila i zlatnu ploču za svoj debitantski album “Život nije siv”.

Nagradu Moj prvi Music pub za najboljega mladog pjevača osvojio je Vjekoslav Ključarić, kojega je šira javnost zapazila kao jednoga od sudionika druge sezone popularne HRT-ove emisije “The Voice – Najljepši glas Hrvatske” te jednoga od mladih pjevača HRT-ove zabavno-glazbene emisije “A-strana”. Vjekoslavovu glazbenu karijeru prošle je godine obilježila suradnja s Brunom Kovačićem i Miroslavom Lesićem, koji su za njega napisali pjesme “Prije nego nestane”, “Ti si ta” i “Sretan kraj”.

Uime glazbenoga sastava Chui nagradu za najbolji album godine “Chui ovu glazbu” primio je Toni Starešinić. Prošlu glazbenu godinu obilježila je njihova suradnja s glazbenom divom Josipom Lisac, koja je s tim instrumentalnim sastavom snimila veliki prošlogodišnji hit “Tebi putujem”. Chui je prošle godine bio gost Josipi Lisac na njezinu obljetničkome koncertu u Lisinskom, a gostovao je i na proslavi 70. obljetnice postojanja Jazz orkestra HRT s kojim su snimili hvaljeni album.

Redateljski i producentski dvojac, Sandra Mihaljević i Igor Ivanović, za koji svaka pjesma ima priču koju vidi u slikama, dobitnik je nagrade za najbolji videospot, i to za pjesmu Olivera Dragojevića i Željka Bebeka “Ako voliš ovu ženu”.

Glazbena nagrada Music pub najstarija je domaća glazbena nagrada, koja se neprekidno dodjeljuje još od 1992. godine. Prošloga tjedna u emisiji prvu nagradu “Oliver Dragojević” za najboljega pjevača osvojio je Jacques Houdek, dok je najboljim glazbenim sastavom proglašen osječki Fluentes. Idućega ponedjeljka doznat će se tko su dobitnici nagrada Moj prvi Music pub za mladu pjevačicu i sastav te nagrade za najbolju pjesmu. Osim na Drugome programu Hrvatskoga radija emisiju Music pub, koja je na rasporedu ponedjeljkom od 14 do 16 sati, može se pratiti i preko mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi. T.K.

glazba

SVE VIŠE POSAO, A SVE MANJE HOBI

Možda ste propustili...

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa