Sport
AUSTRALIAN OPEN

Čilić: Bila je ovo uvertira za Osijek
Objavljeno 15. siječnja, 2018.

Iako je ime suparnika saznao u pet do dvanaest, Marin Čilić dobro je krenuo na prvom Grand Slamu sezone Australian Openu i u 1. kolu je sa 6:2, 6:2, 4:6, 7:6 (5), svladao Kanađanina Vaseka Pospisila. Hrvatski tenisač tako je u Melbourneu imao zagrijavanje za Davis Cup susret u Osijeku u koji početkom veljače stižu Kanađani s Pospisilom u sastavu. Čilić je trebao igrati protiv Yen-Hsuna Lua, no on je u posljednji trenutak odustao, pa je uskočio kvalifikant Pospisil, znatno neugodniji i bolji suparnik od Lua. No, Čilić, osim manjih problema u trećem setu, uspješno je preskočio kanadsku prepreku nakon tri sata i 20 minuta igre. Marin je potpuno dominirao u prva dva seta, zatim malo popustio, ali, srećom, kriza nije dugo trajala. U četvrtom setu također nije bilo lako, sve je otišlo u tie-break, Marin je povukao par dobrih poteza i izbacio Pospisila s turnira. Nije bilo jednostavno, ali 1. kolo uspješno je odrađeno i prvi hrvatski reket može početi pripreme za 2. kolo koje mu nosi Joaa Sousu.

- U visokom sam ritmu ušao u meč, to sam i priželjkivao, ali stvari su se zakomplicirale u četvrtom setu. Mogao sam posao i ranije završiti, ali izgubio sam set, no uspio sam zadržati mirnoću i taktiku u tie-breaku, te odigrati solidno. Bila je ovo uvertira za Davis Cup koji nas u Osijeku očekuje početkom veljače - poručio je Čilić.

Drugi hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić nije bio tako uspješan. Suparnik mu je bio malo poznati domaći tenisač John Millman, koji je ponovno pokazao da ima rješenje za favorite. Borna je poražen sa 7:5, 6:4, 6:1, a Millman je još jednom dokazao da vrijedi mnogo više od 122. mjesta koje trenutačno zauzima na ATP ljestvici. No, zato iznenađenja ne dopušta veteran Ivo Karlović. Iako je u Melbourneu odigrao prvi meč od listopada prošle godine, Ivo je “izbombardirao” srpskog tenisača Lasla Đerea i otišao u 2. kolo pobjedom od 7:6 (3), 6:3, 7:6 (2). Karlović je slavio za dva i pol sata igre u meču u kojem je samo jednom izgubio svoj početni udarac i to u prvom setu, čime se Đere vratio u igru, ali u tie-breaku nije mogao izdržati nalete Big Ive.

Uspješan start u Melbourneu imale su i hrvatske tenisačice Petra Martić i Jana Fett. Iako je na početku meča imala problema i spasila četiri break lopte, Petra je odradila dobar posao i na kraju bez većih teškoća preskočila 77. igračicu svijeta Belgijku Alison van Uytvanck (7:6, 6:3). Nakon Belgijke slijedi Rumunjka, Martić će u 2. kolu igrati s 31. nositeljicom Irinom-Camelia Begu. Jana Fett iskoristila je dobar ždrijeb i Melbournom prošla kao brzi vlak. Za malo više od sat vremena je pobijedila je Japanku Misu Eguchi (6:3, 6:2), a 2. kolo joj nosi pravi izazov, jer tamo je čeka druga nositeljica Caroline Wozniacki koja je pregazila Mihaelu Buzarnescu (6:2, 6:3). I. Liović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike