Novosti
SURADNJA

Vozni red HŽ-a na Google Maps
Objavljeno 15. siječnja, 2018.

Google je u suradnji s HŽ Putničkim prijevozom svojim korisnicima omogućio besplatne informacije o mogućnostima putovanja vlakom u Hrvatskoj na Google kartama (Google Maps) u sklopu usluge Google MapsTransit, priopćeno je u ponedjeljak. Navodi se kako upisivanjem relacije putovanja na području Hrvatske u Google Maps putnici sada svoja putovanja mogu planirati i vlakovima HŽ Putničkog prijevoza sukladno važećem voznom redu. “Ova inicijativa rezultat je suradnje tvrtke Google i HŽ Putničkog prijevoza kojom se proširuju mogućnosti koje nudi Google Maps i koja korisnicima željezničkog prijevoza pruža korisne informacije. Googleova misija je Google Maps učiniti sveobuhvatnijima, preciznijima i korisnijima milijunima korisnicima koji do svojih odredišta putuju autobusima, vlakovima, metroima ili tramvajima”, ističe se u priopćenju.

Direktor Googlea za regiju Adriatic Joško Mrndže rekao je kako Google Maps nastoji korisnicima pomoći u istraživanju svijeta koji ih okružuje: “Kako bismo pomogli ljudima da se lakše i brže kreću u lokalnom okruženju želimo im dostupnima učiniti ne samo zemljopisne informacije o karti, nego i informacije o javnom prijevozu”. D.Pav.

BOLJA VIDLJIVOST

“Prisutnost HŽ Putničkog prijevoza na Google Mapsima omogućuje bolju vidljivost i veći doseg prema potencijalnim putnicima koji su korisnici te platforme, a koji za svoje putovanje nisu nužno razmatrali mogućnost putovanja vlakom. Uz to, usluga Google Transit nudi mogućnost ažuriranja servisnih informacija u realnom vremenu, što je posebice važno radi informiranja putnika u slučaju izvanrednih događaja koji izazivaju kašnjenja, što planiramo uvesti u što skorijem roku”, izjavio je Marko Knežević, šef Službe za infrastrukturne servise, podršku logistici i izvršenju prijevoza HŽ Putničkog prijevoza.