Novosti
KURIKULARNA REFORMA

Natječaj za izbor Ekspertne skupine
Objavljeno 16. siječnja, 2018.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, na prijedlog Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti, objavilo je u ponedjeljak javni natječaj za izbor kandidata za voditelja i dvanaest članova Ekspertne radne skupine (ERS) za provođenje kurikularne reforme kojoj će temeljna zadaća biti “inoviranje i osuvremenjivanje Nacionalnoga okvirnog kurikuluma i usklađivanje različitih dokumenata obrazovne politike”.

Uz voditelja ERS-a, natječajem se na dvije godine bira 12 stručnjaka u četiri kategorije - po jednog stručnjaka za odgoj i obrazovanje u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju, osnovnoj školi u razrednoj nastavi, osnovnoj školi u predmetnoj nastavi, gimnaziji, strukovnoj te umjetničkoj školi, jednog stručnjaka iz nastavničkih studija i po dva stručnjaka iz područja prirodnih, tehničkih, biotehničkih znanosti ili biomedicine, te područja društvenih, humanističkih znanosti, interdisciplinarnog ili umjetničkog područja, kao i jednog stručnjaka iz polja pedagogije.

Kandidati za voditelja ERS-a dužni su ispunjavati uvjete iz bar jedne od kategorija te moraju imati i iskustvo u vođenju projektnih timova i upravljanju projektima u odgoju i obrazovanju. Trebaju priložiti i pregledni rad o potrebama razvoja sustava odgoja i obrazovanja te plan rada Ekspertne radne skupine za dvije godine (do 10 stranica). Izbor voditelja uključivat će i intervju vezano uz pregledni rad i plan rada. Prijave kandidata podnose se na elektroničkome obrascu koji je objavljen na web-stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja www.mzo.hr u roku od 30 dana.

Izabrani voditelj i izabrani članovi Ekspertne radne skupine imaju pravo na naknadu putnih troškova, te na mjesečnu naknadu od 4000 kuna neto za voditelja i 2000 kuna neto za članove. Uz izabrane članove i voditelja u ERS-u dodatno se imenuju i jedan stručnjak iz Ureda premijera na premijerov prijedlog, jedan stručnjak iz MZO-a na prijedlog ministrice, predsjednik Hrvatskoga studentskog zbora i predsjednik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola. H

Uz voditelja ERS-a, natječajem se na dvije godine bira 12 stručnjaka u četiri kategorije

Možda ste propustili...