Regija
SELO IMA BUDUĆNOST

Nakon 27 godina ponovno vrtić u Mikleušu
Objavljeno 15. siječnja, 2018.

MIKLEUŠ - Saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, župan virovitičko-podravski Igor Andrović te dožupan Mario Klement i Darko Žužak, svečanim su rezanjem vrpce nakon 27 godina otvorili Dječji vrtić u Mikleušu, koji će raditi kao podružnica Dječjeg vrtića Suncokret Slatina. Načelnik Općine Mikleuš Milan Dundović kazao je da je inicijativa krenula od roditelja, koji su donijeli popis više od 20 djece za vrtić, i njega samoga.

- Ovo je povijesni dan za našu općinu jer nakon 27 godina ponovno imamo vrtić. Moram posebno naglasiti da je prepun, kapacitet je 20 polaznika, a mi imamo upisanih puno više od 20, što znači da ovaj vrtić, pa tako i naša općina, imaju budućnost. Moram zahvaliti saborskim zastupnicima Josipu Đakiću i Vesni Bedeković, županu Igoru Androviću, ravnateljici Suncokreta Snježani Dupan-Lovrić, ravnatelju OŠ Mikleuš Dragutinu Kraljiku, jer vrtić je pod školskim krovom, te Vesni Šerepac i Dragici Moslavac. Općina Mikleuš sufinancirat će roditeljima vrtić u iznosu od 75 posto, što znači da će oni od ukupne cijene vrtića, koja iznosi 1052 kuna, plaćati 25 posto, što je 280 kuna mjesečno. To je za malu općinu velika stvar jer ćemo za sufinanciranje vrtića izdvajati godišnje 250 tisuća kuna – rekao je između ostalog načelnik Dundović.

Snježana Dupan-Lovrić naglasila je kako je Vrtić Suncokret Slatina prije dva mjeseca obilježio deset godina rada i kako je otvaranje ove podružnice u Mikleušu najbolja čestitka i rođendanski poklon. Župan Igor Andrović naglasio je kako je otvaranje ovog vrtića jedinstven primjer spoja nekoliko sektora.

- Imamo priliku svjedočiti odličnoj sinergiji privatnog javnog sektora, a sve na dobrobit stanovništva ove male općine, ali i cijele naše županije. Ovo je primjer da, osim na gospodarskom i turističkom putu, možemo i moramo raditi i na obrazovanju, a to je smjer gdje smo, sa sigurnošću mogu reći, među boljima u Hrvatskoj – rekao je između ostalog Andrović. V. Grgurić

280

kuna mjesečno plaćaju roditelji jer Općina sufinancira 75 posto cijene

Možda ste propustili...

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

Najčitanije iz rubrike