Regija
ZVALA IH EU PARLAMENTARKA

Božana, Zrinka i Tihana putuju u Bruxelles po još znanja i - novca
Objavljeno 15. siječnja, 2018.

ĐAKOVO - Nakon što smo prošle godine pisali o trima poduzetnim ženama, Božani Kovačić, pročelnici Jedinstvenog upravnog odjela Općine Satnica Đakovačka, Tihani Duvnjak, stručnoj suradnici za poslove lokalne samouprave u Općini Viškovci, te Zrinki Nakić Benc, višoj stručnoj suradnici za financije u Općini Semeljci, koje preko projekata uspješno povlače novac iz EU fondova, napisavši i kako im je želja posjetiti EU, ovih je dana i stigao poziv za to.

- Poziv nam je došao od zastupnice Marijane Petir. Inače, uputile smo našu inicijativu na pet adresa i ona nas je pozvala. Na tome smo jako zahvalni i u Bruxelles idemo 14. svibnja - kaže Kovačić, dodavši kako je plan da ondje budu 15. i 16. svibnja.

- Rečeno nam je da još uvijek osmišljavaju program. Tamo idemo s KUD-ovima iz Strizivojne i Šljivoševaca. Naša je želja upoznati Bruxelles i Parlament, vidjeti kako što više novca donijeti u Hrvatsku - kaže Kovačić.

Njih tri, kaže Kovačić, prijavile su projekt “Imam priliku”, koji su najavile u prošlom razgovoru, u koji su se uključile zajedničkim snagama. Riječ je o projektu EU socijalnog fonda gdje je upravljačko tijelo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a posredničko Hrvatski zavod za zapošljavanje. U projektu tri općine idu na provedbu aktivnosti prekvalifikacije osoba koje su dugotrajno nezaposlene - pomoći pri zapošljavanju marginaliziranih skupina društva. Namjera je tijekom dvije godine uključiti 40 osoba, a prekvalificirat će se za zanimanja cvjećar, voditelj ruralnog turizma, operater na računalu i upravljanje projektnim ciklusom. Bit će organizirana i studentska putovanja.M.Muškić

Možda ste propustili...

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike