Autoglas
ZAHVALJUJUĆI POREZNOJ REFORMI SELE SE IZ MEKSIKA

Fiat Chrysler ulaže milijardu dolara u pogon u SAD-u
Objavljeno 16. siječnja, 2018.

Talijansko-američki proizvođač automobila Fiat Chrysler predstavio je plan ulaganja milijardu dolara u montažni pogon u saveznoj američkoj državi Michigan i bonuse za desetke tisuća zaposlenika zahvaljujući poreznoj reformi u SAD-u. Investicija će pomoći modernizirati pogon u sjevernom dijelu savezne države Michigan za potrebe proizvodnje nove generacije kamiona Ram Heavy Duty u sklopu prebacivanja proizvodnje vozila iz Meksika u SAD do 2020. godine, priopćili su iz trećeg američkog proizvođača vozila.

Kako bi se prilagodili povećanom obujmu proizvodnje, zaposlit će i 2500 novih radnika, znatno više no što su najavili prije godinu dana. Tvrtka će također u drugom ovogodišnjem tromjesečju isplatiti jednokratni bonus od 2000 dolara za svih 60.000 radnika u SAD-u, uz iznimku onih na najvišim upravnim pozicijama.

- Naši zaposlenici moraju imati koristi od ušteda koje je omogućila porezna reforma i otvoreno potvrđujemo posljedično pobljšanje poslovnog okruženja u SAD-u odgovarajućim ulaganjima u naše industrijsko područje - istaknuo je izvršni direktor kompanije Sergio Marchionne. Krajem prošle godine američki je Kongres usvojio opsežnu poreznu reformu, što je prva velika zakonodavna pobjeda predsjednika Donalda Trumpa od preuzimanja dužnosti početkom 2017. Očekuje se da će taj paket srednjoročno i dugoročno povećati dobit banaka i drugih poduzeća budući da predviđa smanjenje stope poreza na dobit s 35 na 21 posto.

Trump također nastoji promijeniti Sjevernoamerički sporazum o slobodnoj trgovini (NAFTA) s Kanadom i Meksikom i poziva američke tvrtke da vrate u matičnu zemlju proizvodnju prebačenu u južnog susjeda.H

Možda ste propustili...