Mozaik
NOVO LICE NA SCENI

Tiani objavila prvi singl “All of me”
Objavljeno 16. siječnja, 2018.

Nakon dugogodišnjeg života u inozemstvu te studiranja na najprestižnijim svjetskim glazbenim institucijama, kao što su United World College (Duino, Italija), Berklee (Boston, SAD) i Institute of Contemporary Music Performance (London, UK), 27-godišnja Tiani napokon je odlučila javnost upoznati s autorskim pjesmama. Rođena u Puli, a odrasla u Rovinju, Tiani svoju glazbu definira kao kombinaciju popa, soula i elektronike. U stihovima najčešće progovara o ljubavi, čežnji i neizvjesnosti u vezama, a u prvom singlu “All of Me” opisuje emocionalnu emancipaciju i prihvaćanje stava koji ne poznaje strah. Radi se o prvoj pjesmi od četiri singla koji istražuju tajne, neizrečene osjećaje te istovremeno osobni rast u ljubavnoj vezi. Naš poznati glazbeni kritičar i urednik HR2, Zlatko Turkalj, preslušao je Tianin rad, a nakon premijere pjesme “All of Me” svojim osvrtom dao je vjetar u leđa mladoj glazbenici.

- Tiani u svojim pjesmama sjajno povezuje modernu pop jazz produkciju sa svojim senzualnim vokalom, što kod slušatelja već na prvo slušanje izaziva znatiželju odnosno zanimanje. Njezini najjači aduti, produkcijska jednostavnost, vokalna sugestivnost i melodičnost, predstavljeni su u pjesmi “All of Me”. Riječ je o pjesmi u kojoj je Tiani kao autorica skladno povezala svoju nježnost, glazbenu eleganciju, samouvjerenost i odlučnost moderne žene. Svojim glazbenim stavom, koji predstavlja i svojim vizualnim dijelom, Tiani je na najboljem putu velikog i zasluženog uspjeha - napisao je.

Zanimljivo je da je Tiani jedna od rijetkih hrvatskih glazbenica koja je predstavljanje prvog singla doživjela osim u hrvatskom radijskom eteru i u engleskoj medijskoj blogosferi! Naime, njezinu prvu pjesmu predstavio je A&R factory - londonski blog specijaliziran za predstavljanje i otkrivanje novih talenata. Taj blog ponajviše prate ljudi iz glazbene industrije, producenti, veliki i mali diskografi, izdavači te tvrtke za menadžment glazbenika, a dnevno dobiju više od dvije tisuće pjesama uz molbu za predstavljanje. Tiani se našla među samo nekoliko odabranih čiju je pjesmu predstavio A&R Factory, i to uz riječi - “zamislite mix Adele i Chvrches”. Budući da već niz godina živi na dvije adrese, Tiani piše na engleskom jeziku, na kojem je i stekla diplomu iz pisanja pjesama. Utjecaji Londona vide se i u produkciji, kao i u činjenici da su na “All of Me” radili i njezini engleski kolege Kate Lomas i Guy Britton, koji potpisuju uspješnice kao što su Ecstasy i This Kind of Life. Za samozatajnu Tiani glazbeni put tek počinje, a ako je suditi po prvim koracima, čini se da će on biti više nego uspješan. A. Andrejek

Možda ste propustili...

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

KRATKI FILM REDATELJA NEBOJŠE SLIJEPČEVIĆA

Hrvatski film u selekciji Cannesa

Najčitanije iz rubrike