Kultura
HUMANITARNA IZVEDBA PREDSTAVE MALE SCENE, U REŽIJI STAŽE ZUROVCA

“Puž” Maje Hrgović za djecu azilanata u Zagrebu
Objavljeno 16. siječnja, 2018.

ZAGREB - Kako bi pokazala da mjesta za veliko srce ima cijele godine, a ne samo u prosincu, Mala scena (20. siječnja) organizira dobrotvornu izvedbu za djecu azilanata koji se nalaze u Zagrebu. U suradnji s članovima udruge Global Shapers Zagreb, tom inicijativom malim azilantima nastojat će omogućiti koliko-toliko bezbrižno djetinjstvo, a novac prikupljen od prodanih ulaznica upotrijebiti za nabavu potrepština koje će im boravak u Hrvatskoj učiniti bar malo ljepšim.

Hvaljena predstava Maje Hrgović u režiji poznatog koreografa i redatelja Staše Zurovca, priča je o maštovitom dječaku koji u svemu što ga okružuje prepoznaje čaroliju života. Bajkovita i vizualno atraktivna predstava ispunjena glazbenim brojevima namijenjena je djeci od tri godine naviše, ali i odraslima.

- Kroz prijašnje projekte udruge shvatili smo kako je iznimno važno pomagati onima koji su nevini i nezaštićeni, a upravo su to djeca koja su igrom nesretne sudbine izabrana djetinjstvo provesti daleko od svoga doma. Izabrali smo siječanj za provedbu ove kulturno-humano-socijalne donacije pokušavajući senzibilizirati društvo kako je humanost potrebno živjeti 12 mjeseci u godini. Nadamo se da će ovaj projekt biti samo kap u moru dobrih, kreativnih i humanih projekata u budućnosti te unaprijed zahvaljujemo svakom pojedincu koji da svoj mali/veliki poticaj ovom projektu - kaže začetnik ideje, ujedno i glumac u predstavi, Paško Vukasović.

Niz likova utjelovljuju i mlade glumice Mateja Majerle i Sanja Milardović. Kostimografkinja je Bjanka Adžić Urslov (Ljubljana), skladatelj Marjan Nećak (Skopje), scenograf Žorž Draušnik. Svjetlo je oblikovala Željka Fabijanić Šaravanja.

S radošću, i u nadi da će mnogima priuštiti radostan povratak u klupe i početak nove godine, pozivaju malene i velike kazalištarce da im se pridruže na predstavi o dječaku kojemu se nije žurilo u svijet odraslih. Ispunjena vrijednim porukama, vjeruju da će predstava mnogima ispuniti i obojiti dane koje provode daleko od svojeg doma ili se samo tako osjećaju, pozivaju kazalištarci. N.Vek.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike