Sport
U KIELU BJESNE

Duvnjak: Neću se predati
Objavljeno 14. siječnja, 2018.

Poput pravog generala nakon bitke Alfred Gislason, trener Kiela, nakon ozljede Domagoja Duvnjaka mogao bi ustvrditi: Jesam li bio u pravu. Islanđanin na klupi Duvnjakova kluba savjetovao je našem igraču da bi za njega bilo dobro da propusti Europsko prvenstvo. Naime, naš rukometaš tek se u prosincu vratio na teren nakon operacije. Nije Gislason stao ni kada je Duvnjak odlučno rekao kako ne namjerava propustiti Euro kod kuće i kada se odazvao Červarovu pozivu, a kritike na račun Gislasonovih izjava stizale su čak i iz Njemačke. Gislason je, naime, neposredno prije EP-a rekao kako se “na Prvenstvu nitko neće brinuti o Duvnjakovu zdravlju“. Nakon ozljede lista na suprotnoj nozi od one operirane u Kielu sigurno bjesne, a Gislason čupa kosu. Štoviše, ozlijedio mu se i srpski reprezentativac Marko Vujin, za kojeg je Euro, po svemu sudeći, završio.

Suprotno od Gislasonova mišljenja o “nebrizi za zdravlje“, naš liječnički tim već je počeo terapije i čini sve kako bi osposobio Duvnjaka da ipak zaigra do kraja Europskog prvenstva. Ozljeda lista i nastali hematom zahtijevaju mirovanje i provođenje svakodnevne terapije najsuvremenijim metodama. O liječničkom trudu pohvalno se izrazio i sam Domagoj Duvnjak, koji se jučer oglasio prvi put nakon ozljede.

- Imamo vrhunske liječnike i fizioterapeute, sve što je potrebno u prvim danima nakon ozljede. Terapije su već određene - rekao je Dule, kojem je, naravno, teško pala ozljeda. Ipak…

- Neću se predati. Prije svega zbog ekipe, igrača, koji su moji najveći prijatelji, ali i cijele javnosti, svih onih koji ovih dana žive rukomet. Operirao sam koljeno samo da bih igrao Europsko prvenstvo kod kuće. Ne gubim nadu.

Situacija s Duvnjakom podsjetila nas je na uvod u gotovo svako natjecanje kada je problema s ozljedama imao Ivano Balić. Uvijek se postavljalo pitanje hoće li moći i kada će se vratiti. Sjetili smo se ovih dana i ozljede Cristiana Ronalda u finalu Europskog prvenstva, kada je praktički preuzeo ulogu izbornika Fernanda Santosa. Duvnjaka u toj ulozi sigurno nećemo vidjeti. Nije taj tip. Više bismo mogli zamisliti Balića zamotane noge kako odguruje Linu Červara i preuzima njegovu ulogu. Uz to, Duvnjakova ozljeda zahtijeva strogo mirovanje. Znači, sljedećih dana rukomet će moći doživjeti samo s nogom na fotelji i pred TV-om.

- Bit ću najveći navijač uz TV. Vjerujem u dečke i sigurno će bez mene složno i sigurno penjati se prema cilju - poručio je kapetan hrvatske reprezentacije. K. Lacković

Možda ste propustili...

DERBI SUSRET PAKET24 PREMIJER LIGE ZA RUKOMETAŠE

Vori: NEXE je sad kao ranjeni lav, Vuja će već nešto smisliti

JEDINSTVENA KADETSKA KOŠARKAŠKA LIGA

Subotnja predigra prigoda za popravni

BROKERI OTVARAJU POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Ishod posljednje utakmice ne bi se smio ponoviti u Osijeku

Najčitanije iz rubrike