Crna kronika
HRVATSKE CESTE SMRTI

I ovoga vikenda nastavak pogibija mladih vozača
Objavljeno 15. siječnja, 2018.

Unatoč apelu policije vozačima da smanje brzinu, na hrvatskim se prometnicama nastavljaju pogibije mlađih osoba. Posljednja se nesreća zbila za vikend na širem zagrebačkom području, a od posljedica slijetanja s ceste poginuo je 28-godišnjak.

Kako stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke, nesreća se dogodila u subotu u 18 sati u naselju Kerestinec kod Svete Nedelje. Dvadesetosmogodišnjak se nalazio za upravljačem Citroena Saxo zagrebačkih registracijskih oznaka i kretao se Ježdovečkom cestom u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do kućnog broja 123 iz još neutvrđenog razloga skrenuo je ulijevo na meki teren gdje je vozilom naletio na metalnu ploču, a zatim na stup javne rasvjete. U nastavku kretanja automobil se, dvadesetak metara od ceste, prevrnuo na krov. Od zadobivenih ozljeda 28-godišnjak je smrtno stradao na mjestu događaja. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku gdje će biti obavljena obdukcija.

Tragične prometne nesreće nastavljaju se unatoč povećanom policijskom angažmanu. Većina tragičnih nesreća zbiva se u vrijeme večernjih i noćnih sati vikenda, kada velik broj mladih kreće ili se vraća iz “života”. Tako je bilo i u prvim satima 2018. godine kada su na zagrebačkom području život izgubile tri osobe. Najteža nesreća zbila se u Lugu Samoborskom kada je u slijetanju automobila došlo do pogibije dvoje mladih, mladića i djevojke, oboje u dobi od samo 24 godine. Nakon slijetanja s ceste i udaranja u stablo i ogradu, oboje su ispali iz vozila i na mjestu poginuli. Nekoliko sati kasnije tragedija se zbila i u Zaprešiću, gdje je poginuo 21-godišnji vozač Fiata Punto. Nakon neprospavane noći, mladi vozač je skrivio nesreću na raskrižju, zabivši se Puntom u Hyundai Accent koji je vozila 19-godišnjakinja. Vozač Punta koji se prevrnuo na krov je poginuo, a 19-godišnjakinja te još šestero mladih iz oba automobila lakše su ozlijeđeni.

Zbog nove nesreće s poginulom osobom iz Ministarstva unutarnjih poslova najavljuju kako će se vikend-akcije prometnih policajaca nastaviti i dalje, i to u svim županijama. Vikendom će akcije biti usmjerene na kontrolu brzine i sankcioniranje prebrzih vozača, kao i, standardno, na alkohol i droge.

Milan BUGARIĆ
ZBOG JURNJAVE U BOLNICI

Brzina je kumovala nesreći i teškom ozljeđivanju 21-godišnjeg vozača Opela Astre. Kako doznajemo iz policije, mladić je u subotu oko 5 sati na zadarskom području, na četverotračnoj cesti koju zovu “Kalmetina”, zbog neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad upravlječem nakon čega je došlo do slijetanja automobila i probijanja zaštitne žičane ograde. U nastavku kretanja automobil se nekoliko puta preokrenuo. Teško ozlijeđeni mladić koji, srećom, nije životno ugrožen, prevezen je u zadarsku bolnicu. Brzina kojom je jurio bila je puno veća od dopuštenih 80 km na sat.

prevencija

MUP NAJAVLJUJE NOVE AKCIJE VIKENDOM

Možda ste propustili...

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

Najčitanije iz rubrike