Objavljeno 14. siječnja, 2018.
VETOVO
Udruga vinogradara, vinara i voćara Veteri Castra priređuje najveću proslavu Vincelova u ovom dijelu Požeštine, a u ugostiteljskom objektu Prko organizirali su svinjokolju, na kojoj priređuju delicije za svoje goste.
- Imamo pet svinjskih polovica, a petnaestak naših članova preradili su 180 kilograma domaćih kobasica, oko 60 kilograma slanine, i bunceka i rebara za grah. Sve to ćemo ovih dana sušiti na dimu kako bismo imali dovoljno za sve goste za vincelovski ražanj, kobasice i slaninu na štapu koje peku gosti sami na otvorenoj vatri, te dovoljno suhog mesa za ukusni grah. U pripremu jela uključuju se i ostale naše udruge, od lovaca LD-a Vranovac, ribiča ŠRD-a Matiševac, a po kazan jela skuhat će i naši restorani Schon blick iz Vetova i Ribarska kuća iz Lukača. Svi naši vinari na štandovima će ponuditi vino na kušanje, ali i za zaliti grlo nakon jela. Sva hrana i vino su besplatni, a donacijom od 30 kuna svi posjetitelji dobivaju čašu s natpisom “Vincelovo u Vetovu”, kojom ostvaruju gratis degustacije - kazao je predsjednik udruge Veteri Castra, Branko Jakobović.
Vincelovo u Vetovu održava se u subotu, 27. siječnja, od 14 sati. Nakon rezanja i blagoslova vinograda na Trgu sv. Vinka počet će nastupi folklornih skupina susjednih KUD-ova. Na velikoj pozornici nastupit će TS Posegana, Stjepan Jeršek Štef te Cecilija. AGM Kruna