Učionica
STUDENTSKI ŠPORT PREGLED PRVOGA, JESENSKOGA DIJELA SEZONE 2017./2018.

Na sveučilišnim natjecanjima u futsalu najbolje studentice POLJOS-a i studenti FOOZOS-a
Objavljeno 14. siječnja, 2018.

Sveučilišno športsko prvenstvo na Sveučilištu u Osijeku u akademskoj godini 2017./2018. započelo je u studenom, i to natjecanjem u futsalu za studentice i studente te nadmetanjem u rukometu u objema konkurencijama.

Natjecanje u futsalu okupilo je 11 ekipa koje su podijeljene u dvije skupine, a do poluzavršnice uspjele su doći sljedeće četiri ekipe: FOOZOS, EFOS, POLJOS i FERITOS. Po prvi put u povijesti ekipa je FOOZOS-a, nakon izvođenja slobodnih udaraca, postala sveučilišni prvak u futsalu. Drugo mjesto osvojio je FERITOS, a treće mjesto POLJOS. Kada je riječ o studenticama, sedam je ekipa, također podijeljenih u dvije skupine, tražilo svoj put prema medaljama. U poluzavršnicu ušli su PTFOS, FOOZOS, POLJOS i FFOS. Naslov prvakinja pri tome suvereno je uzeo POLJOS, drugo mjesto pripalo je PTFOS-u, dok je FOOZOS osvojio broncu. Najbolji su pojedinci u futsalu u objema konkurencijama bili: Ivana Anić (PTFOS) – najbolja igračica; Lorena Balić (POLJOS) – najbolja strijelkinja te Domagoj Damjanović (FOOZOS) – najbolji igrač i strijelac prvenstva.

Osam ekipa studentica nadmetalo se za naslov sveučilišnih prvakinja u ženskom rukometu, a polufinale izborile su predstavnice EFOS-a, PTFOS-a, PRAVOS-a i PRIMOS-a. Naslov prvakinja osvojile su igračice PRIMOS-a iz čijih redova dolazi i najbolja igračica prvenstva Doris Iličić. Drugo mjesto osvojile su igračice EFOS-a, a treće je mjesto zauzela ekipa PTFOS-a. Najbolja je strijelkinja bila Marija Dragojević (FOOZOS). Studenti svoje rukometno prvenstvo odigravaju kao ligu u kojoj sudjeluje šest ekipa. Liga će završiti do kraja siječnja 2018., a do sada su odigrana četiri kola. Usporedno, započelo je natjecanje studentica u košarci gdje će pet ekipa međusobnim susretima pokušati osvojiti medalje. Njihovi će muški kolege s košarkaškim nadmetanjem započeti tijekom siječnja 2018. godine.

Igor SALAJIĆ
Plivačka reprezentacija Sveučilišta treća na državnom prvenstvu

Kada je riječ o osječkom sveučilišnom i studentskom športu, tijekom jeseni 2017. osječki su studenti imali i dva državna nastupa. Muška futsal reprezentacija Sveučilišta na kvalifikacijskom turniru u Slavonskom Brodu osvojila je prvo mjesto i kvalificirala se u Unisport futsal ligu (državnu ligu) te će tijekom 2018. nastupati na tom natjecanju. Plivačka je reprezentacija Sveučilišta u Osijeku na državnom prvenstvu u Vukovaru osvojila treće mjesto u ekipnoj konkurenciji.

U 2018. nastup na Univerzijadi u Coimbri

U godini koja je upravo započela do ljeta će, osim navedenih, biti održano mnogo sveučilišnih natjecanja: u odbojci, nogometu, tenisu, stolnom tenisu, šahu, pikadu, biljaru, odbojci na pijesku i basketu „3 protiv 3”. U 2018. osječke studentice i studente očekuje i mnogo nastupa na državnim poluzavršnicama, završnicama i pojedinačnim prvenstvima te nastup na Univerzijadi u Coimbri.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike