Učionica

Prof. dr. sc. Željko Hocenski dobio je nagradu „Nikola Tesla” za 2017.
Objavljeno 14. siječnja, 2018.

Prof. dr. sc. Željko Hocenski, redoviti profesor u trajnom zvanju iz područja računalnih znanosti na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) Osijek dobio je nagradu „Nikola Tesla” Hrvatske sekcije uglednoga međunarodnog Instituta inženjera elektronike i elektrotehnike (Institute of Electrical and Electronics Engineers – IEEE) za 2017. godinu, za izniman dugogodišnji doprinos znanosti, obrazovanju i struci u području elektrotehnike i računarstva.

Nagrada mu je dodijeljena na svečanoj godišnjoj večeri Hrvatske sekcije IEEE-a, održanoj 29. studenoga 2017. u Hotelu International u Zagrebu. Prof. dr. sc. Željko Hocenski dao je izniman doprinos u području elektrotehnike i računarstva i Hrvatskoj sekciji IEEE-a svojim dugogodišnjim članstvom u 12 odjela, od kojih je još aktivan član u šest odjela. Osim u IEEE-u, član je mnogih međunarodnih organizacija i društava. Dao je velik doprinos u području znanstveno-istraživačkoga  rada kao voditelj međunarodnih i domaćih projekata te kao suradnik na projektima. Objavio je mnogo publikacija i sudjelovao na brojnim međunarodnim skupovima. Osnovao je više laboratorija na matičnom fakultetu i uvelike doprinio razvoju suradnje s gospodarstvom. Kao istraživač bio je autor brojnih proizvoda i rješenja u industrijskoj elektronici i pogonima, a primio je mnogo nagrada i priznanja za razvoj i inovacije.

(Josip Balen)

Možda ste propustili...

ASISTENTICA ODJELA ZA BIOLOGIJU BORAVILA NA INSTITUTU U NJEMAČKOM GRADU HANNOVERU

Ana Vuković istraživala pojave vezane uz radioaktivnost

VINKO VIDMAR, V. D. PREDSJEDNIKA STUDENTSKOGA ZBORA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU:

„Anketa omogućava studentu da svoje mišljenje i stav izrazi kao pojedinac“

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: ALICJA AURIGA, DOKTORANDICA S WEST POMERANIAN UNIVERSITY OF TECHNOLOGY IN SZCZECIN (POLJSKA) NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OKVIRU ERASMUS+ PROGRAMA NA FAKULTETU AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI OSIJEK

Ljudi u Osijeku i na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti uvijek su spremni izići u susret

2

FAKULTET ELEKTROTEHNIKE, RAČUNARSTVA I INFORMACIJSKIH TEHNOLOGIJA OSIJEK

Studenti atraktivni na tržištu rada najbolji su dokaz kvalitete studija na FERIT-u Osijek

3

VŠMTI

Studirajte na Visokoj školi Virovitica